Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/09/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Traseul turistic ”Pe Plai” cu o lungime de 9 km se inaugurează în cadrul programului ”Anii Drumeției”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Traseul turistic ”Pe Plai” cu o lungime de 9 km se inaugurează în cadrul programului ”Anii Drumeției” Share Traseul turistic ”Pe Plai” cu o lungime de 9 km se inaugurează în cadrul programului ”Anii Drumeției”


Primăria comunei Racovița inaugurează sâmbătă, 11 septembrie, poteca tematică „Pe Plai” pe traseul Sebeșu de Sus – Cabana Suru, în cadrul programului „Anii Drumeției”. Poteca tematică „Pe Plai” pornește din Valea Moașei, în apropierea cascadei Chiișoara, și se întinde pe o distanță de 9 km pe culmea Moașei, traversând pădurile de foioase și cele de conifere, până pe versantul nordic Suru.

Evenimentul începe la ora 9:30, cu un concurs de alergare montană, „Suru Challenge”, organizat în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Vertical Sport și Cabana Suru. Înscrierile se fac aici. La ora 12, invitații sunt așteptați la un brunch în Sebeșu de Sus, organizat în parteneriat cu producători locali din Sebeșu de Sus și Asociația My Transylvania. Programul continuă la ora 14, cu ateliere de țesut și pietrărit pentru copii, coordonate de meșteri locali, cu o plimbare prin sat și drumeție pe poteca tematică.

Traseul potecii are un nivel de dificultate ușor spre mediu, permițând accesul familiilor cu copii, dar și practicarea de sporturi precum alergarea montană.

”În cadrul drumeției se va urma poteca tematică Pe Plai pe traseul omologat Sebeșu de Sus – Cabana Suru, care leagă satul de creasta Munților Făgăraș, acesta fiind cărarea pe care oierii urcau oile la munte. Pornind din Valea Moașei și continuând până la Cabana Suru, poteca însăși reprezintă un traseu montan ghidat, ce străbate o serie de habitate naturale. Bogăția floristică și faunistică a acestor habitate, precum și frumusețea peisajului autohton, pot fi admirate din mers însă, mai cu seamă, pot fi contemplate la punctul de belvedere nou amenajat pe traseu”, transmit reprezentanții primăriei Racovița într-un comunicat de presă.

Cabana Suru a fost construită în anul 1940 de Turing Clubul României. După o istorie zbuciumată presărată cu perioade de inactivitate, Cabana Suru redevine recent, petecul de rai primitor cu temerarii muntelui, încărcată cu o bogată istorie și așezată deasupra pădurilor de brad, pe domeniul ursului, cerbului și al caprei negre.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută