Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/09/2021
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Image fantôme – expoziție de artă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Image fantôme – expoziție de artă Share Image fantôme – expoziție de artă


Miercuri, 7 septembrie, de la ora 18:00 este deschisă expoziția Image
fantôme – Vernisaj la Goethe-Institut București , apoi pe 8 septembrie, expoziția în dialog cu cea de la noi se deschide la Galeria Anca Poterașu.

Image fantôme - expoziție de artă

Photo: Nadia Lichtig, Ghosttrap, 2018, 40 x 50 cm, silver gelatine on paper, 40 x 50 cm each, framed

“La Goethe-Institut București, instalația site-specific a Nadiei Lichtig abordează conceptul de frică și modul în care aceasta persistă în spații și timpuri comune întâlnite. anxietatea indusă este confruntată cu limitele limbajului, formându-se în cadrul spectacolului o rezonanță poetică între imagine și text.” (Cristina Stoenescu).

Mai multe detalii aici şi aici.

Durata expoziţiei: 8.09.2021-18.10.2021

Artiste și artiști: Nadia Lichtig, Irina Botea Bucan și Jon Dean, Larisa Crunțeanu, Stoyan Dechev, Orit Ishay, Radu Jude, Iosif Király, Anton Roland Laub, Astrid Rottman, Maya Schweizer, Decebal Scriba, Alexandru Solomon

Expozițiile explorează ceea ce ne este familiar, dar în același timp și dificil de exprimat, un spațiu în care frica, memoria, uitarea sunt parte a istoriilor personale și culturale interdependente.
Memoria este un mușchi, care este pus în mișcare, o acțiune în desfășurare. În acest sens, imaginile sunt mult mai mult decât un registru pasiv al evenimentelor: ele aparțin unui univers extins de emoții și afect, fire conectate și reactive, între vieți individuale și istorii colective.

La Galeria Anca Poterașu va fi prezentat un program de proiecții de film pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, angajând publicul într-o conversație aprofundată asupra conceptului Image Fantôme.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută