Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 06/09/2021
Film Viața Orașului

PELICULA 6 – IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE vă invită la Película Fiesta – film, dans și muzică pe 11 și 12 septembrie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PELICULA 6 – IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE vă invită la Película Fiesta – film, dans și muzică pe 11 și 12 septembrie Share PELICULA 6 – IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE vă invită la Película Fiesta – film, dans și muzică pe 11 și 12 septembrie


Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, aduce în premieră la cea de-a șasea ediție Película Fiesta, un eveniment-experiență cu filme, concerte, demonstrații de dans, ateliere pentru copii și povești de călătorie. Evenimentul va avea loc pe 11 și 12 septembrie, între orele 17:00 – 22:30, la Verde Stop Arena (Șos. Barbu Văcărescu nr. 162 – 164) din București iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.

PELICULA 6 - IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE vă invită la Película Fiesta – film, dans și muzică pe 11 și 12 septembrie

Pelicula Fiesta este un eveniment nou în cadrul festivalului prin care ne dorim să prelungim vacanța de vară. Spațiul de la Verde Stop Arena se potrivește perfect cu energia festivalului și va găzdui timp de 2 zile demonstrații și povești din America Latină, ateliere pentru copii, precum și o Expoziție de Afişe stradale din Madrid şi Barcelona, pusă la dispoziție de Ambasada Spaniei, ce cuprinde o selecție cu câteva dintre cele mai cunoscute postere care în ultimii ani au ilustrat sărbători, iniţiative şi campanii desfăşurate în cele două oraşe spaniole. Pelicula #6 e definit de 2 cuvinte: ȘANSĂ – căci avem ocazia să facem încă o ediție care să ne bucure, să ne facă să vibrăm, după această perioadă  complicată, avem sansa de a ne trezi din amorteala si a ne bucura de viața și VACANȚĂ – deoarece nu, vacanța nu s-a încheiat. abia acum începe.”, spune Ileana Cecanu, directorul artistic al festivalului.

Destinația de vacanțe a lunii septembrie, Película Fiesta propune o călătorie în Cuba, Mexic, Brazilia, Argentina Spania și Peru iar filmele care se vor vedea sunt lungmetrajul COCO (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), câștigător al două premii Oscar, pentru Cel mai bun film de animație și pentru Cea mai bună melodie originală, printre alte peste 100 de premii la festivaluri internaționale de film (BAFTA, Globurile de Aur, Grammy, Teen Choice Awards), pe 11 septembrie și, pe 12 septembrie, documentarul nominalizat la Oscar, printre cele 21 de premii câștigate la festivaluri internaționale de prestigiu (BAFTA, European Film Awards), BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce îi urmărește pe renumitul chitarist Ry Cooder și pe fiul său, Joachim, în timpul călătoriei lor în Cuba, de-a lungul căreia se reunesc cei mai buni muzicieni ai țării pentru a înregistra un album. Printre artiștii incluși în proiect se numără cântărețul Ibrahim Ferrer și pianistul Rubén González. 

Zilnic, între 17:00 și 19:00, un DJ va întreține atmosfera cu ritmuri de bossanova, salsa și rumba reinterpretate iar seara zilei de sâmbătă aduce demonstrații de tango argentinian și concerte de muzică argentiniană susținute de Habanegra și Jose Almar. Duminică spectatorii se pot bucura de demonstrații de tango argentinian și dansuri cubaneze, iar concertele vor fi susținute de Gabriela Costa și Alex Man (muzică braziliană) și  Yury Meza (muzică peruviană).

În zona de ateliere pentru copii, zilnic, între 17:00 – 20:30, cei mai mici spectatori ai Películei pot participa la workshop-uri de coronițe din flori, de codițe colorate și de facepainting inspirat din sărbătoarea mexicană Dia de Los Muertos. Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit.

Zona de lounge a Librăriei Humanitas aduce la Película Fiesta o selecție de autori din Columbia, Peru, Portugalia; Mexic, Argentina, Brazilia, Chile, Cuba și Spania dar și povești din America Latină: pe 11 septembrie cu scriitorul Marius Chivu, autorul cărții Trei săptămâni în Anzi și pe 12 septembrie cu călătoarea Diana Pavlenco.

În cadrul evenimentului de la Verde Stop Arena se va regăsi și un mic pop-up show cu designeri de haine colorate, numai bune pentru călătoriile cu gândul pe meleaguri îndepărtate și accesorii și bijuterii inspirate de motivele sud-americane.

Programul complet al Película Fiesta dar și al celei de-a șasea ediții a Película este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro și pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro. Prețul biletului este de 50 lei/zi, copiii sub 10 ani au acces gratuit.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.