Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/09/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Ne vedem afară!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ne vedem afară! Share Ne vedem afară!


„Ne vedem afară“, sloganul ales pentru stagiunea TT 2020-2021, a fost și unul dintre criteriile ce au stat la baza selecției pentru secțiunea națională, fiind preferate spectacole realizate pentru spații neconvenționale în aer liber sau spectacole care, deși concepute pentru interior, au fost ulterior adaptate și jucate și în exterior. Astfel, spectatorii pot redescoperi spații urbane transformate în scene în aer liber: fațada și curțile laterale ale Teatrului Tineretului, străzi ale orașului, curtea Muzeului Memorial „Calistrat Hogaș“, grădina Palatului Copiilor, terasa RubikHub, Curtea Domnească, Casa Romașcană (Roman), Parcul Cetate din Târgu Neamț.

Dincolo de acest criteriu, intenția curatorială a rămas aceeași, ca în ultimele trei ediții: o selecție de spectacole care să provoace dialog pe teme relevante, promovarea proiectelor bazate pe text contemporan și a artiștilor care își asumă riscuri estetice. Cele 16 spectacole invitate în Festival sunt produse atât de teatre de stat, cât și de companii independente. Pe lângă acestea, Teatrul Tineretului prezintă patru dintre producțiile stagiunii, toate fiind montări în premieră ale unor texte originale. Temele explorate de majoritatea spectacolelor sunt în mod semnificativ legate de temporalitate, astfel încât titlul actualei ediții, propus de consultantul artistic TT, Daniel Chirilă, funcționează și ca un fir roșu ce leagă viziuni estetice, practici artistice și generații foarte diferite. Suntem aici – în POSTPREZENT, suspendați în acest culoar de timp neobișnuit, uneori dorind să fie din nou „ca înainte“, alteori sperând că am putea descoperi noi posibilități, mai juste și mai bune, care „înainte“ nici nu ne-ar fi trecut prin cap.

Bine ați venit la Ediția32 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț!
(Nu uitați să aveți la îndemână o haină groasă pentru spectacolele în aer liber. În POSTPREZENT, serile pot fi răcoroase.)

Citește mai mult aici: POSTPREZENT – Something to declare & to share

 Gianina Cărbunariu
Directoare și membră a echipei curatoriale
a Festivalului de Teatru Piatra Neamț
 Ne vedem afară!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.