Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/09/2021
Artă & Cultură TV

Mimi Brănescu vine la ROD SCRIPT într-un atelier de scenaristică intensiv ce prezintă culisele scrierii de scenarii

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Mimi Brănescu vine la ROD SCRIPT într-un atelier de scenaristică intensiv ce prezintă culisele scrierii de scenarii Share Mimi Brănescu vine la ROD SCRIPT într-un atelier de scenaristică intensiv ce prezintă culisele scrierii de scenarii


Dacă ai o idee pentru un serial de ficțiune, ai ocazia să o transformi în scenariul unui episod pilot, împreună cu unul dintre cei mai bine cotați scenariști de televiziune din România!

Scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a semnat, printre altele, scenariul serialului Las Fierbinți difuzat de ProTv, va coordona, în perioada 15 septembrie – 30 octombrie, un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și pentru platforme de tip video on demand ca Netflix, HBO sau Amazon Prime.

ROD SCRIPT este un atelier organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, editia a II-a,  un proiect al asociației DocuMentor  cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş.

Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema și celor care doresc să își însușească tehnicile de scriere ale unui scenariu dintr-un film, iar participarea în cadrul atelierului este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile la atelierul de scenaristică ROD SCRIPT au început și se vor termina pe 10 septembrie 2021.

Împreuna cu scenaristul Mimi Brănescu participanții vor analiza secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală și vor fi îndrumaţi pentru a îndeplini toţi paşii necesari scrierii scenariului, de la idee la redactarea finală. Participanții selectați care nu sunt din Timișoara vor beneficia de cazare gratuită pe durata atelierului. 

Astfel, prima parte din atelier se va desfășura online, iar a doua parte va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timisoara.

Cei interesați pot trimite un CV și un synopsis de o pagină, o idee sau o propunere pentru un episod pilot, la care, după caz, pot adăuga o secvență, un dialog sau alte materiale relevante până pe 10 septembrie, la adresa  monaiepan@yahoo.com. Pentru informații suplimentare puteți contacta Asociația DocuMentor la telefon 0723299322.

Pe 28 octombrie cel mai bun episod pilot realizat în cadrul atelierului va beneficia de o lectură la masă cu actori și va fi răsplătit cu o diplomă și un premiu în valoare de 500 de euro în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea de Vest din Timișoara. 

Despre Mimi Brănescu

Actorul și dramaturgul Cornel Mimi Branescu s-a născut pe 31 martie 1974 la Lehliu, județul Călărași. A studiat arta actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” – București, promoția 2000. A jucat în “Îmblînzirea scorpiei” de W. Shakespeare, regia Mihai Maniuțiu, și în “Trilogia belgradeană” de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, ambele la Teatrul “Bulandra”, în “Somnoroasa aventură” de T. Mazilu, “Zoo story” de Edward Albee, “Comedia erorilor” de W. Shakespeare la Studioul “Casandra”.

Cu rolul Bucsan din “Ultima oră” de Mihail Sebastian a obținut premiul de interpretare în cadrul Galei Absolvenților, în 2000. S-a facut remarcat în spectacolul “Arta”, de la Comedie, unde și-a jucat rolul la fel de inteligent ca de obicei. Cel mai des îl putem vedea acum în cinematografe, ca medic în “Moartea domnului Lăzărescu”. A început să scrie teatru, iar piesa lui, “Bigudiuri”, jucată la Nottara, ține afișul de aproape două stagiuni. Despre piesele sale spune că “toate au câte un defect, și asta pentru că nu știu să scriu teatru, ci dialoguri bune. Promit că n-am să mai joc în piesele scrise de mine”. E la fel de tranșant cu ceilalti: “Nu mă înțeleg cu oamenii care cred că doar ei știu ce înseamnă teatrul. Mă enervează lipsa de generozitate. Atunci când oamenii nu-și întind mâini de ajutor, ci asteaptă un pahar cu apă”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută