Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/08/2021
Muzică / Muzica nouă

POP. ROCK. SIMFONIC – PLAYLIST-UL LUI AUGUST

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii POP. ROCK. SIMFONIC – PLAYLIST-UL LUI AUGUST Share POP. ROCK. SIMFONIC – PLAYLIST-UL LUI AUGUST


De la surprinzătoarea abordare simfonică a lui Moby până la estetica grunge a Oliviei Rodrigo și sonoritățile actuale ale interpretei R&B Doja Cat, playlist-ul lunii august ne oferă albume proaspete, gata de savurat pe laptop-uri, casete(!) sau vinyl.

POP. ROCK. SIMFONIC - PLAYLIST-UL LUI AUGUST

Moby – Reprise

Moby, muzicianul american ce a schimbat percepția publicului asupra muzicii electro-ambientale, își adună hit-urile din ultimii 20 de ani, reinterpretându-le în stil simfonic alături de Budapest Art Orchestra. Sub bagheta originalului dirijor Joseph Trapanese, creațiile lui Moby își relevă laturile intime, oferindu-ne șansa de a le retrăi în mod inedit, augmentate totodată și de colaborarea cu voci de renume ale jazz-pop-ului (de la Gregory Porter până la veteranul Kris Kristofferson). De altfel, împachetarea hit-urilor sub forma unor reinterpretări curajoase se dovedește a fi o alternativă viabilă la veșnicele colecții de tip Greatest HitsReprise oferindu-ne o ingenioasă privire de ansamblu asupra unuia dintre cei mai originali muzicieni ai genului.

 

Doja Cat – Planet Her

După ce a anunțat revival-ul disco la începutul lui 2020 cu al său hit tributar esteticilor șaptezeciste, Say So, Doja Cat întâmpină vara lui ’21 cu LP-ul compus și lansat din dorința sinceră de a-și găsi propria identitate artistică. Folosindu-se cu ingeniozitate de platformele social media, artista americană pare că nu compune muzică doar cu scopul de a fi ascultată, ci oferă publicului adevărate coloane sonore ce însoțesc meme-uri și videoclipuri scurte, ideale pentru a fi urcate pe Instagram sau TikTok. Urmând trendul creațiilor discografice ale pop-ului mainstream, Planet Her ne pune la dispoziție sonorități R&B puternic ancorate în prezent, cu riscul de a se pierde totuși în masa de lansări ce aderă la aceeași estetică audio-vizuală.

 

Olivia Rodrigo – Sour

Cu ale sale sonorități alternative, synth-pop și punk, materialul de debut al tinerei Olivia Rodrigo oferă o călătorie prin lumea problemelor adolescentine, tratate cu ironie și maturitate, însoțite totodată de ritmuri de tobă alerte și chitări cu distors. Interesantă este și ancorarea vizuală a LP-ului în filme-cult ale genului horror (cu precădere Jennifer’s Body și Carrie, faimoasa ecranizare a romanului lui Stephen King), dar și în estetica grunge-ului (unde Rodrigo aduce un tribut albumului de referință al genului, Live Through This, al legendarei trupe Hole). Astfel, o nouă generație de tineri anxioși și fără puncte de reper în divertismentul mainstream își poate în sfârșit găsi consolarea în abordarea Olivei, o nesperată stea a curentului alternative.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.