Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/08/2021
Viața Orașului

Meșteri olari din toată România vin în 4 și 5 septembrie, la Târgul Olarilor din Piața Mare

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Meșteri olari din toată România vin în 4 și 5 septembrie, la Târgul Olarilor din Piața Mare Share Meșteri olari din toată România vin în 4 și 5 septembrie, la Târgul Olarilor din Piața Mare


Meșteri din centru renumite de olărit din țară precum Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi, Braniştea, Vădastra, Baia Mare, își vor expune creațiile weekend-ul viitor, în zilele de 4 și 5 septembrie, între orele 9-21, în Piața Mare din Sibiu.

„Cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan are loc în perioada 4-5 septembrie 2021 şi recreează atmosfera de târg specifică Pieţei Mari de odinioară. Astfel, peste o sută de meşteri din renumite centre de olărit din ţară – Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi, Braniştea, Vădastra, Baia Mare etc. – îşi etalează creaţiile, dând posibilitatea localnicilor şi turiştilor să admire şi să cumpere oale, ulcele, vase decorative, farfurii şi căni, toate realizate de olari”, transmit organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Din program nu vor lipsi muzica tradițională și demonstrațiile interactive la roata olarului completează atmosfera specifică târgului, dând prilejul publicului să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas și să se bucure de întâlnirea cu ritmuri tradiționale.

Accesul se face în conformitate cu normele legislative privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Cea de-a 55-a ediţie a manifestării este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Accesul se face în conformitate cu normele legislative privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.