Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/08/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Gala de deschidere Promenada Operei – pe 27 august, de la ora 20:00, în faţa Operei Naţionale Bucureşti

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Gala de deschidere Promenada Operei – pe 27 august, de la ora 20:00, în faţa Operei Naţionale Bucureşti Share Gala de deschidere Promenada Operei – pe 27 august, de la ora 20:00, în faţa Operei Naţionale Bucureşti


De 11 ani, la sfârşitul lunii august, bucureştenii aşteaptă… Promenada operei.

Devenită reper, gong inaugural, avanpremieră a sezonului, Promenada Operei vă aşteaptă şi în 2021, cu Gala extraordinară din 27 august, ora 20:00, care anunţă prin glasurile a 14 dintre soliştii Operei Naţionale Bucureşti  revenirea la viaţă a artelor spectacolului, şi îşi propune să deschidă apetitul bucureştenilor pentru muzica bună, oriunde va putea fi ea degustată în sezonul 2021-2022: la Festivalul „Enescu”, la Stagiunea aniversară a Operei, la Sala Radio, la Ateneu, în parcurile bucureştene sau chiar pe Esplanada Operei, între 27 august şi 12 septembrie, în aer liber.

Gala de deschidere Promenada Operei – pe 27 august, de la ora 20:00, în faţa Operei Naţionale Bucureşti

Desfăşurat cu participarea orchestrei și a corului Operei Naționale București, dirijor Ethan Schmeisser, maestru cor Daniel Jinga, concertul extraordinar Promenada Operei de vineri, 27 august, îi va aduce pe scenă, în ordinea apariţiei, pe baritonul Cătălin Toropoc, tenorul Alin Stoica, soprana Silvia Sorina Munteanu, soprana Irina Iordăchescu,  tenorul Lucian Corchiș, tenorul Daniel Magdal, tenorul Andrei Lazăr, soprana Simona Neagu,soprana Iulia Isaev, baritonul Ștefan Ignat, soprana Madeleine Pascu, basul Iustinian Zetea, baritonul Lucian Petrean, soprana Bianca Mărgean, cărora li se vor alătura balerinii Operei Naționale București Raluca Jercea, Ionuț Diniță și Alexandra Gavrilescu, Ștefan Meșter.

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București prezintă publicului o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiție ajuns la a XI-a ediție într-un veritabil festival. În an centenar, Opera Națională București celebrează nu numai arta lirică, ci și artele spectacolului în general, din 27 august până în 12 septembrie, cu artiștii săi, dar și cu invitați și instituții partenere, transformând esplanada din fața Operei într-un autentic hub cultural.

Din 27 august până pe 12 septembrie, Promenada Operei va găzdui peste 600 de artiști, va oferi publicului peste 2700 de minute de muzică și spectacol.

Festivalul artelor ce poartă numele Promenada Operei aduce alături artiști consacrați prin programul Cinemateca Operei – în parteneriat cu Arhiva TVR, artiști independenți și spectacole de teatru.  Promenada Operei este o propunere culturală diversă, aducând pe esplanada din faţa operei, prin programul Opera și invitații săi mari personalități ale universului muzical românesc precum Marin Cazacu şi Violoncellissimo, Ion Bogdan Ștefănescu și Flaut Power, Gabriel Croitoru și Horia Mihail cu proiectul Vioara lui Enescu, Răzvan Suma şi PlaCello și nu numai.

Programul acestei inițiative culturale și amenajarea spațiului au fost realizate pentru a atrage publicul larg și a-l apropia de operă.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 400 de locuri);

Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu

hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Biletele se pot achiziționa de aici și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.