Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 24/08/2021
Film Viața Orașului

Secțiunea competițională și Panorama reunesc zece avanpremiere la Central European Film Festival Timișoara

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Secțiunea competițională și Panorama reunesc zece avanpremiere la Central European Film Festival Timișoara Share Secțiunea competițională și Panorama reunesc zece avanpremiere la Central European Film Festival Timișoara


Cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film Central European Timișoara/CEFFTM anunță 10 avanpremiere în jurul temei Noua realitate.

Secțiunea competițională și Panorama reunesc zece avanpremiere la Central European Film Festival Timișoara

După o pauză de un an pentru secțiunea competițională, ediția cu numărul cinci revine la formula originală cu următoarele categorii: Competiție (filme din ultimii doi ani, central-europene, sud-est europene sau coproducții, premiate la diverse festivaluri, reprezentative pentru țările din care provin, Panorama, Filme studențești, Filme documentare, Filme pentru copii, plus Focus Norvegia.

Filmele din competiție se vor lua la întrecere la Aula Magna a Universității de Vest, iar cele din Panorama vor putea fi vizionate la Grădina de Vară Capitol. În completarea acestora vin scurtmetrajele studențești și documentarele, de văzut la garnizoana din Piața Libertății.

Povești palpitante despre vremuri asemănătoare cu cele pe care le trăim acum, de dragoste sau despre situații limită vor menține vie pasiunea pentru film și vă vor face să reveniți în fiecare zi, la Aula Magna, în căutarea câștigătorului trofeului CEFFTM2021.

Joi, 2 septembrie

17:00 Mere/ Apples/ Mila (Grecia-Polonia-Slovenia, 2020; r. Christos Nikou)

Secțiunea competițională și Panorama reunesc zece avanpremiere la Central European Film Festival Timișoara

O tragicomedie despre noi începuturi, Mere reprezintă debutul regizoral al lui Christos Nikou (fost colaborator al lui Yorgos Lanthimos) și este o poveste emoționantă despre o epidemie din Grecia care provoacă pierderea memoriei.

18:30 Din câte știu/ As Far As I Know/ Legjobb tudomásom szerint (Ungaria, 2020; r. Nándor Lörincz, Bálint Nagy

Un film inspirat din fapte reale, despre cum viața de cuplu poate fi dată peste cap de un eveniment dramatic. Se evidențiază și prin antiteza imagini în culori puternice, intense și caracterul degradant al personajelor.

Vineri, 3 septembrie

17:00 Privește către cer / What Do We See When We Look at the Sky? / Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt? (Germania-Georgia, 2021; r. Aleksandre Koberidze)

O poveste de dragoste creionată de regizorul Aleksandre Koberidze într-un stil care ne duce cu gândul la basm, mai ales prin atmosfera creată în jurul vechiului oraș Kutaisi. Un film amuzant care iubește câinii, copiii, fotbalul, înghețata, muzica, un film de care sigur o să vă îndrăgostiți.

19:00 Rondul de noapte (România, 2021; r. Iosif Demian)

Cel mai nou film semnat de Iosif Demian surprinde o ultimă repetiție dinaintea premierei unui spectacol care se întinde până foarte târziu în noapte. Un detaliu aparent neimportant tulbură euforia reușitei. Forțați de împrejurări personajele părăsesc clădirea teatrului, ies în stradă purtând costumația lor din spectacol. Cum se vor descurca în necunoscutul nopții?

Sâmbătă, 4 septembrie

17:00 Lecții de persană/ Persian Lessons (Rusia-Germania-Belarus, 2020; r.Vadim Perelman)

Secțiunea competițională și Panorama reunesc zece avanpremiere la Central European Film Festival Timișoara

Un tânăr evreu din Belgia este arestat de trupele SS şi trimis  într-un lagăr din Germania. Bărbatul evită execuţia ca prin minune: îi minte pe gardieni că nu e evreu, ci iranian. Cum nu știe o boabă de persană, acesta va trebui să inventeze mai multe cuvinte.

18:30 Gipsy Queen (Germania-Austria, 2019; r. Hüseyin Tabak)

Mama singură a doi copii lucrează împreună cu antrenorul și proprietarul unui club de box falimentar pentru a-și întreține familia. Pentru rolul interpretat, Alina Şerban a fost distinsă cu Premiul German pentru Actorie (Deutscher Filmpreis).

Proiecția va fi urmată de Q&A cu actorii Alina Șerban și Sorin Mihai.

Juriul care va decide câștigătorul secțiunii competiționale este format din Laszlo Kantor (producător de film), Mihai Fulger (critic de film), Ana Covalciuc (actriță)

Secțiunea Panorama îmbogățește șirul de avanpremiere de la CEFFTM2021 și ne poartă într-o călătorie seducătoare prin filme de care să îți amintești mult timp, cum ar fi Un triomphe/Succes la public (Franța, 2020), Nowhere Special/Un loc ca oricare altul (Anglia-Italia-România, 2020). Două producții românești din 2021 vin să întărească puterea de seducție a selecției din acest an: Lebensdorf (r.Valentin Hotea) și Complet necunoscuți (r. Octavian Strunilă).

Intrarea la evenimente este gratuită. Rezervări se pot face la https://cefftm.ro/rbcff, iar bilete cu valoare zero se găsesc pe eventbook și iabilet.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.