Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Biblioteca ASTRA organizează în perioada 26-29 august, prima ediție a școlii de vară ASTRA

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Biblioteca ASTRA organizează în perioada 26-29 august, prima ediție a școlii de vară ASTRA Share Biblioteca ASTRA organizează în perioada 26-29 august, prima ediție a școlii de vară ASTRA


Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează în perioada 26-29 august, prima ediție a școlii de vară ASTRA.

Programul Școlii de vară, la care vor participa zece bibliotecari din diverse tipuri de biblioteci, cuprinde cursuri dedicate evaluării informațiilor, managementului datelor și managementului referințelor bibliografice susținute de Robert Coravu (Universitatea din București), Nicolaie Constantinescu (Comunitatea Kosson) și Lenuța Ursachi (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați). Informații suplimentare sunt disponibile pe: https://bjastrasibiu.ro/scoala-de-vara-astra-cursuri-si-program.

„Dezinformarea a fost folosită ca armă neconvențională din cele mai vechi timpuri. Preocuparea actuală privind dezinformarea este legată de aria de acțiune a acestei arme, extinsă la nivel global datorită comunicării online, și de disponibilitatea instrumentelor tehnologice care o facilitează și care sunt la îndemâna oricărui individ, mai mult sau mai puțin educat, mai mult sau mai puțin responsabil. Din perspectiva specialistului dintr-o structură infodocumentară, problematica informării corecte în mediul online are două fațete – pe de o parte, în calitate de intermediar informațional, el trebuie să fie capabil să recunoască și să demaște mesajele care conțin informații incorecte și sursele de informare care le propagă, iar pe de altă parte să furnizeze produse și servicii de instruire care să îi ajute pe utilizatori să dobândească sau să-și dezvolte competențele de evaluare a informațiilor. Cursul își propune să ofere un context teoretic și, în același timp, să furnizeze un mediu de testare și dezvoltare a competențelor practice de evaluare a informațiilor, spun organizatorii.

„Activitățile nucleu ale bibliotecii se transformă încontinuu. Cea mai evidentă dintre toate este și transformarea setului de abilități tehnice care se adaugă practicianului. Entitățile digitale care reprezintă parte a patrimoniului unei biblioteci contemporane nu mai trăiesc în izolare. Cea mai mare provocare actuală este interconectarea datelor bibliografice și nu numai, într-un efort global de migrare cu scopul de a realiza un context de căutare bogat și armonizat”, explică coordonatorii cursului.

“De câte ori nu te-ai simțit copleșit de cantitatea și diversitatea de informații colectate? Scrierea referințelor în lista bibliografică ți-a creat cu siguranță probleme, în contextul în care, desigur, aveai cunoștințe că trebuie respectate anumite principii și reguli. Prin intermediul acestui curs îți voi împărtăși cel puțin zece lucruri grozave care te vor face să te simți mai bine în legătură cu gestionarea informațiilor la locul de muncă sau în activitatea de cercetare. Și, pentru că vom lucra împreună, poate vei veni și tu cu propriile idei”, remarcă inițiatorii cursului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.