Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/08/2021
Film Viața Orașului

Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența FemArt 2021

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența FemArt 2021 Share Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența FemArt 2021


Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa la Rezidența FemArt 2021 – o săptămână intensivă de training și mentorat, organizată de către Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) la București, în perioada 3 – 8 octombrie.

Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența FemArt 2021

Proiectele filmelor de lung metraj ale cineastelor Carina-Gabriela Dașoveanu, Corina Andrian, Brijitta Kanyaro, Monica Elena Pascu și Anelise Salan au fost selectate în urma participării la Apelul – Concurs de proiecte, derulat în cadrul programului FemArt în perioada 30 mai – 15 iulie 2021.

În selecția din acest an avem o regizoare masterandă la UNATC – Carina-Gabriela Dașoveanu, premiată recent la Festivalul internațional de film de la Cannes, la secțiunea Cinefondation, o artistă pluridisciplinară, absolventă cu „Distinction in MA Filmmaking Directing Fiction” la Goldsmiths University of London – Corina Andrian, o actriță absolventă a Film Academy Vienna, cu pregătire și în scenaristică – Brigitta Kanyaro, o editoare cu studii masterale – Monica Elena Pascu, care este și absolventă de arte vizuale, precum și o jurnalistă  – Anelise Sălan, absolventă de master în jurnalism, dar și a cursurilor de documentar de la Balkan Documentary Center, ZagrebDox și Aristotele Workshop. Fiecare dintre ele și-a încercat deja puterile într-un scurt metraj și mă bucur că putem să le oferim șansa să dezvolte și câte un proiect de lung metraj în contextul Rezidenței FemArt. Mulțumim încă o dată partenerilor care au făcut acest proiect posibil – AFCN, UCIN, Institutul Francez din București și Goethe-Institut. Prin Asociația Română a Femeilor în Cinema sperăm să aducem egalitatea de șanse artistelor ce provin din diferite domenii ale artelor și să favorizăm realizarea filmelor atipice, inovatoare”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecție și al board-ului ARFC.

Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența FemArt 2021

Carina-Gabriela Dașoveanu, Corina Andrian, Brigitta Kanyaro, Monica Elena Pascu, Anelise Sălan

Pe parcursul Rezidenței FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucru cu specialiști în domeniu pentru dezvoltarea proiectelor propuse și, totodată, de o serie de evenimente conexe – proiecții de film, serii de traininguri personalizate și masterclass-uri – finalizată cu o sesiune de pitching. La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii pentru cele cinci aflate în rezidență: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție. 

Apelul – Concurs de proiecte Rezidența FemArt 2021 s-a adresat tuturor creatoarelor care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj. Comisia de selecție a proiectelor câștigătoare a fost formată din Anca Damian, Anamaria Antoci și Ana Drăghici.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.