Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/08/2021
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Semne și simboluri I – Expoziţie de pictură de Aurel Petrescu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Semne și simboluri I – Expoziţie de pictură de Aurel Petrescu Share Semne și simboluri I – Expoziţie de pictură de Aurel Petrescu


Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită la Sala Noua Galerie, la expoziţia pictorului Aurel Petrescu, Semne și simboluri I.

Originar din Craiova, Aurel Petrescu a pornit de la descrierea efervescentă a peisajului oltenesc, într-o manieră liberă, caldă şi puternică. A descoperit lumina Parisului, apoi a Greciei, ducându-şi tuşa spre o intensitate cromatică aparte.

Studiul semnelor şi al simbolurilor tradiţionale a devenit, cu timpul, o preocupare plastică a pictorului, care a descoperit, astfel, cifrul spiritual al căutărilor sale. Expoziţia găzduită de Muzeul Naţional al Ţăranului Român este o retrospectivă a acestei abordări, cu elemente noi şi complete din opera sa dedicată semnificaţiilor profunde ale simbolurilor şi tradiţiilor populare.

Pictorul Aurel Petrescu a sintetizat căutările sale şi într-un volum, „Bogăţia simbolurilor şi semnelor populare”, care va fi lansat cu ocazia vernisajului.

Curatorul expoziţiei este criticul de artă Marius Tiţa.

Semne și simboluri I - Expoziţie de pictură de Aurel Petrescu

Expoziția poate fi vizitată la Sala Noua Galerie, până pe 5 septembrie 2021, de marţi până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Acces din strada Monetăriei 3.

Prețul biletului de intrare: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.