Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2021
Lifestyle

De ce rutina de îngrijire de seara este atât de importantă şi care sunt paşii corecţi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De ce rutina de îngrijire de seara este atât de importantă şi care sunt paşii corecţi Share De ce rutina de îngrijire de seara este atât de importantă şi care sunt paşii corecţi


Potrivit unor studii recente, vârsta fiziologică a pielii este determinată în proporție de numai 25% de gene. Restul de 75% se datorează, în esență, stilului nostru de viață. Aşadar, dacă ne dorim să ne păstrăm un aspect cât mai plăcut al pielii, trebuie să luăm măsurile necesare și să facem anumite lucruri care pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire. În acest sens, rutina de îngrijire a pielii de la sfârşitul zilei este foarte importantă. Cu siguranţă ştii deja cât de important este, de exemplu, să te demachiezi sau să foloseşti o cremă hidratantă, dar te-ai întrebat vreodată de ce aceşti paşi sunt esenţiali? Iată câteva aspecte care te vor ajuta să înţelegi mai bine de ce rutina de seară este diferită de cea de dimineaţă şi care sunt paşii corecţi.  

De ce trebuie să acordăm atenție îngrijirii pielii în timpul nopții?

Intervalul dinainte de a merge la culcare este un moment foarte important pentru pielea ta. Și tocmai de aceea trebuie să acorzi cea mai mare atenție îngrijirii pielii tale. Ritmul nostru circadian face ca anumite sisteme hormonale să fie active în aceste ore înainte de a merge la culcare și, mai ales, în timpul somnului, când începe un proces de regenerare și reparare a celulelor. Exact în această fază, când începe regenerarea țesutului epidermei, pielea ta are nevoie de majoritatea substanțelor nutritive care se regăsesc în serurile, cremele, uleiurile şi măştile de noapte.

Mai mult decât atât, pielea noastră este expusă acţiunii neprietenoase a unor factori externi precum razele soarelui, modificările bruşte ale temperaturii, frigul, oxidarea și producția de radicali liberi, umiditatea sau toxinele din mediul poluat în care trăim. Straturile exterioare ale pielii au de suferit și au nevoie de celule noi pentru a-și menține protecția optimă. În timpul nopții, efectele acestor agresiuni sunt reparate prin procesele de regenerare și restructurare a fibrelor de colagen și elastină. Folosind produse cosmetice adecvate, poţi ajuta şi influenţa pozitiv acest proces de regenerare, făcându-l şi mai eficient.

Paşii corecţi pentru o îngrijire exemplară

Pentru toate motivele expuse mai sus, este important să urmezi o rutină corectă de îngrijire și să foloseşti produse care au efecte pe termen lung. În acest sens, paşii corecţi sunt următorii:

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută