Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/08/2021
Artă & Cultură / Performing arts

Movemental – ateliere si spectacole

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Movemental – ateliere si spectacole Share Movemental – ateliere si spectacole


În această primăvară, am dansat printre posibilitățile de răspuns la viață, alături de pacienții și personalul medical de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. În fiecare Vineri, timp de 8 săptămâni am călătorit până la ei, încercând să le punem în mișcare corpurile, mințile și emoțiile, într-un mod creativ, blând și empatic. 

Movemental – ateliere si spectacole

Foto: LIBERTATEA Dumitru Angelescu

Sesiunile au fost ghidate de Loredana Larionescu (dans-terapeut) și Alexandra Bălășoiu (coregraf), iar muzica a fost, de cele mai multe ori, compusă live de Paolo Profeti și Denis Bolborea, care s-au adaptat energiei și cerințelor grupului, creând mereu un cadru surprinzător la intersecția dintre jazz, tango, vals, beatbox și muzică populară. Când am fost restricționați de carantină și izolare, am continuat online, cu un suport tehnic și emoțional fantastic din partea echipei spitalului. 

Am prezentat, în aer liber, în curtea spitalului, două spectacole adaptate din repertoriul Indie Box: 

  • I am you – concert A-C Leonte și Denis
  • [ship of fools] – performance work in progress

Eliberare, descătușare, comunicare, sprijin, spirit de comunitate, bucurie, bună dispoziție”. Așa au fost simțite, de către pacienții participanți la ateliere, propunerile noastre. Dorința de continuare și revedere a fost mereu prezentă în feedback-urile lor. 

Ne dorim și noi ca finalul acestui proiect să fie doar un punct de privire, un moment de împărtășire a experiențelor și o șansă de a formula contexte și abordări noi.

Program | Casa de Cultură Geo Bogza, Câmpina

Vineri, 13 august, ora 18:00

MOVEMENTAL, prezentare de proiect, 30 min 

[SHIP OF FOOLS]

Film de dans, 20 minute

Movemental – ateliere si spectacole

Premiera Ship of fools, Bucuresti, Foto: Alex Iacob

Patru dansatori călătoresc printr-o multitudine de spații, într-o ”barcă” empatică, care le permite întâlnirea unor lumi interioare complexe cu răbdare și înțelegere, lăsând deoparte așteptările și stereotipurile. Aceștia îmbrățișează diversitatea posibilităților de a fi, găsind în mișcare modalități poetice și creative de a întâlni necunoscutul și de a face pace cu absurditatea înconjurătoare. Dansul devine o metodă de a supraviețui sufletește și de a te scufunda în propriile adâncimi, o modalitate de reconciliere cu natura noastră haotică.

Concept și interpretare: Virginia Negru, Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Cătălin Diaconu

Regie și imagine: Gabriel Durlan

Imagine: Victor Păcurari

Montaj și colorizare : Adrian Stratulat

Compoziție muzicală: Cătălin Diaconu

Design de sunet: Denis Bolborea

Costume: NoirMorphosis

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută