Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2021
Viața Orașului

Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu? Share Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu?


În luna august, la Sibiu avem parte de câteva dintre cele mai hot festivaluri ale anului. Temperaturile de vară și atmosfera de festival de pe străzile orașului, transformă Sibiul într-o continuă sărbătoare, zi și noapte. Festivalul de teatru, TIFF sau Concerte pe acoperiș sunt doar câteva dintre evenimentele care dau tonul distracției.

 

TIFF Sibiu

Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu?

Dacă la sfârșitul lunii iulie TIFF-ul a aniversat la Cluj ediția cu numărul 20, în perioada 5 – 8 august marchează a 15-a ediție de Sibiu. Cele mai bune filme care au rulat la Cluj vor putea fi vizionate și la Sibiu într-un maraton de patru zile. Ca în fiecare an, TIFF Sibiu acordă o mare importanță selecției de filme românești, mai ales că anul acesta programul de la Cluj a inclus 45 de titluri, dintre care 13 în premieră mondială. De fiecare dată, selecția TIFF Sibiu e foarte diversificată și diferită, festivalul pune accent pe film, dar îi conectează pe spectatori și cu celelalte arte care se combină cu filmul. TIFF Sibiu beneficiază de o gamă largă de proiecții în aer liber, un program de proiecții digitale, dar și de proiecții-eveniment. Programul e disponibil pe sibiu.tiff.ro.

 

Brunch la Jina

Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu?

My Transylvania organizează primul brunch la Jina, sâmbătă, 7 august. Participanții se pot bucura și de o drumeție cu vedere panoramică la Vârful Bulbuc, ateliere și un moment muzical oferit de Iliuță de la Jina. Biletele sunt disponibile pe booking.mytransylvania.ro.

 

Cântecele Munților

Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu?

Cel mai mare eveniment folcloric al verii, ”Festivalul Cântecele Munților” 2021, va avea loc în Piața Mare, între 4 și 9 august. Cea de-a 46-a ediție își așteaptă publicul cu muzică și joc, ateliere de dans, animații culturale și evenimente cu specific culinar românesc.

 

Concerte pe acoperiș

Viața orașului | Ce poți face în perioada 1-16 august, la Sibiu?

După ediția de debut din 2020, festivalul Concerte pe acoperiș revine și în 2021, între 1 și 14 august. O serie de evenimente muzicale vor avea loc pe Esplanada și terasele Filarmonicii sibiene. Concertul de deschidere va avea loc în 1 august, ora 21, și va fi susținut de cvintetul de alamă, Tromba Felix. Seria de concerte continuă în 2 august, ora 19, cu un recital de percuție susținut de Ludwig Albert și invitații săi. Programul complet pe filarmonicasibiu.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.