Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2021
Lifestyle

Schimbă aspectul locuinței tale cu bani puțini

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Schimbă aspectul locuinței tale cu bani puțini Share Schimbă aspectul locuinței tale cu bani puțini


Simți că nu mai ești compatibil cu designul casei tale și nu știi de unde să începi schimbările, dar totodată nu ai vrea să cheltuiești nici foarte mulți bani? Nimic mai simplu! Află acum cât de multe lucruri poți face dacă îți pui imaginația la contribuție și îți lași liber spiritul creativ. Nu te gândi că nu ai studii de design interior, întrucât casa cea mai frumoasă este cea care e făcută exact după gustul tău și cu eforturile depuse de tine.

Schimbă aspectul locuinței tale cu bani puțini

Lumini

Știai că Danemarca este țara cu rata cea mai mare de fericire și există chiar și un Institut al Fericirii care se ocupă de studierea acestei stări? Acest lucru se datorează faptului că danezii pun foarte mult accent pe conceptul hygge, care se traduce în starea de bine creată de mediul ambiental, lucruri și obiceiuri simple și minimaliste care valorifică emoția umană și conferă un aspect intim spațiului interior. Din acesta face parte și cultul luminilor, însemnând lumânări, lustre și beculețe de toate tipurile și toate formele care dau senzația de cadru personal și cordial.

Așadar, ai putea începe renovarea locuinței tale chiar prin schimbarea aplicelor și a corpurilor de iluminat, mizând pe arhitecturi geometrice complexe și pe culori precum auriu, verde-smarald, alb sau negru mat. 

De asemenea, dacă deții și tu un balcon, mai ales pe timp de vară, acesta poate deveni a doua terasă. Cum? Investind în câteva șiruri de beculețe și luminițe, ideale pentru nopțile cu lună plină, în care poți privi stelele de pe șezlong sau savura un pahar de vin alături de cei mai buni prieteni.

Plantele

Cactușii sau plantele suculente sunt ideale pentru un plus de prospețime și design destinate unui colț tern de încăpere. Nu trebuie excluse nici ghivecele colorate cu orhidee, care conferă un aer elegant oricărei locuințe, și plantele înalte de ghiveci, care umplu porțiunile goale pentru care tu nu ai momentan idei sau posibilități materiale să investești.

Tot din categoria spațiilor verzi, florile nemuritoare, ca bumbacul sau iarba de pampas, sunt indicate pentru crearea spațiilor ergonomice de lucru, dar și pentru decorarea livingurilor și a încăperilor destinate destinderii personale.

Accesoriile mari

Covoarele, perdelele și draperiile sunt cele care au capacitatea de a schimba radical imaginea camerei în care sunt plasate. Din acest motiv, ele trebuie alese cu grijă, pentru a echilibra balanța cromatică și pentru a fi valorizate la adevărata lor valoare.

E foarte important să le alegi în concordanță cu tematica generală a încăperii, astfel încât să nu produci schimbări bruște care, după ce ieși din spiritul energic al modificărilor, să nu te satisfacă vizual. 

Schimbările produse trebuie să devină continuu varianta cea mai bună pentru cele din urma lor, făcându-te să te simți minunat în casa ta.

Rafturile și cutiile de depozitare

Nu mereu sunt necesare schimbările atât timp cât piesele de mobilier sunt variantele cele mai bune pe care le poți găsi pe piață. În acest caz, poate fi vorba doar de gestionarea greșită a obiectelor din casa ta. Puțină ordine și aerisirea spațiilor încărcate este mereu soluția perfectă care te va face să vezi cu claritate dacă ai sau nu nevoie de schimbări. 

Pentru acesta, rafturile minimaliste pe care poți plasa armonios cărți sau obiecte personale care merită expuse, precum și cutiile de depozitare în interiorul cărora poți ascunde mărunțișurile pe care nu le vrei la vedere pentru că produc impresia de dezordine sunt resurse utile atunci când decizi să conferi o altă stare de spirit casei tale. 

Ce spui? Te-ai gândit deja în ce ai putea investi pentru a schimba rutina mediului ambiental în care îți petreci timpul? Poți să combini toate ideile de mai sus sau le poți adapta pe fiecare în funcție de posibilitățile financiare de care dispui la momentul în care iei decizia să faci modificări de decor interior. 

Sursă foto: Shutterstock

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.