Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2021
Artă & Cultură / Teatru

„Să ne râdem” la Teatrul de Comedie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Să ne râdem” la Teatrul de Comedie Share „Să ne râdem” la Teatrul de Comedie


Este cunoscut faptul că râsul ne îmbunătățește starea generală și ne oferă o atitudine mai destinsă cu care să facem față stresului zilnic, fiind un adevărat stimulent natural. Ați putea să încercați să vedeți dacă reușiți să petreceți o zi întreagă fără ca nici măcar să zâmbiți… sunt șanse mari să nu puteți duce la capăt această provocare. Și asta se întâmplă deoarece oamenii nu evită plăcerea, ci din contră, de obicei adoptă situațiile cele mai favorabile din acest punct de vedere. Nu degeaba se spune că „râsul este cel mai bun medicament”. 

„Să ne râdem” la Teatrul de Comedie

Şi unde poți râde mai mult și mai bine dacă nu la Teatrul de Comedie? Astfel că, în luna august vom avea parte de două spectacole care nu au mai fost puse în scenă de multă vreme. Ambele se bucură de distribuții cât se poate de deosebite, în regia maestrului Horațiu Mălăele. Primul este La Pulce, o adaptare după „Puricele în ureche” de Georges Feydeau, un spectacol care până acum a reușit să provoace râsul sănătos, dar și să contrarieze spectatorii, ca rezultat al ambivalenței fiecărui personaj. Decorul, lumina și muzica transformă scena într-un spațiu cu totul special și transpune publicul într-o poveste de un comic savuros. Piesa va fi pusă în scenă de actori precum Ștefan Bănică, Emilia Popescu, Bogdan Mălăele și multe alte nume cunoscute alte teatrului românesc de astăzi. La Pulce se va juca doar de două ori în zilele de 7 și 15 august, la Grădina de Vară Herăstrău. 

„Să ne râdem” la Teatrul de Comedie

Emilia Popescu, Stefan Banica – Foto: Mihaela Marin

Cea de-a doua piesă se numește Fierarii, o adaptare cu patru personaje, după Milos Nikolic, care spune povestea unui fierar român care află după multă vreme că fiul său este, de fapt, fiul unui ungur împins de al Doilea Război Mondial pe tărâm românesc. Nevasta ungurului, nelăsându-se mai prejos, face la rândul ei, un copil cu un rus aflat în trecere, iar situația se anunță cât se poate de comică. Cele patru personaje vor fi interpretate de George Mihăiță, Mircea Rusu, Maia Morgenstern și Valentin Teodosiu. Nici această piesă nu pare a se lăsa mai prejos și promite multe hohote de râs și situații cât se poate de hilare. Fierarii va avea parte de o singură reprezentaţie joi, pe 26 august, la Grădina de Vară Herăstrău

„Să ne râdem” la Teatrul de Comedie

George Mihaita, Maia Morgenstern – Foto: Adrian Nuță

Dacă sunteți pasionați ai mersului la teatru, dar nu numai, aceste spectacole sunt două  experiențe importante ale verii care nu ar trebui ratate, întrucât nu se anunță prea curând o repunere a lor în scenă. Așadar, grăbiți-vă să puneți mâna pe bilete! 

Text de CARLA SIMINEA

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută