Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2021
Lifestyle

Școala de Valori și BCR lansează Jungla Urbană – Money Edition

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Școala de Valori și BCR lansează Jungla Urbană – Money Edition Share Școala de Valori și BCR lansează Jungla Urbană – Money Edition


 Jungla Urbană revine pe harta evenimentelor pentru tineri și ajunge la Constanța. Anul acesta, Jungla Urbană va fi organizată pe 31 iulie și 21 august de către Asociația Școala de Valori și Banca Comercială Română, în parteneriat cu City Park Mall și Asociația de Sprijin Comunitar ”ACS”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

  • Cursa este creată pe modelul unui treasure hunt și este deschisă, gratuit, tuturor tinerilor de 14-25 ani. Înscrierile au loc până pe 29 iulie, respectiv 19 august. 
  • Jungla Urbană – Money Edition este o continuare firească a inițiativelor de educație financiară pentru tineri, începute în 2017 de către BCR în parteneriat cu Școala de Valori.

Școala de Valori împreună cu Banca Comercială Română, celebrează cea de-a 10-a aniversare a concursului Jungla Urbană, competiție destinată tinerilor, printr-o ediție specială, dedicată educației financiare.

Astfel, Jungla Urbană – Money Edition, completează portofoliul Școlii de Bani pe Roți, inițiativă de educație financiară pentru tinerii de 7-14 ani lansată în 2017, prin parteneriatul Școala de Valori și Școala de Bani, proiect BCR.  Aproape 60.000 de elevi din toată țara au participat la atelierele de educație financiară Flip – Școala de Bani pe Roți, de la lansarea proiectului până în prezent. Proiectul de educație financiară pentru elevi a presupus o caravană în care au avut loc atelierele fizice, lecții online, un concurs online pe modelul unui treasure hunt cu elemente de gamification și, acum, cel mai recent, o competiție fizică în 2 ediții speciale.

 ”Educația financiară este fundația solidă în dezvoltarea tinerilor. Cu cât tinerii înțeleg mai devreme cum funcționează sistemul economic și cum pot contribui și ei în acest univers, cu atât dezvoltarea socio-economică va găzdui valori mai sănătoase și durabile. Experiența Școlii de Bani pe Roți – FLIP ne-a demonstrat că educația financiară este bine primită de tineri, atât timp cât învățarea este făcută prin joc și prin elemente interactive. Jungla Urbană este o înglobare a tuturor elementelor din cadrul Flip: socializare, învățare, distracție, joc și dezvoltare personală”, spune Silvia Bogdan, președintele Școlii de Valori.

Școala de Valori și BCR lansează Jungla Urbană – Money Edition

Cum se desfășoară concursul Jungla Urbană

Concursul Jungla Urbană constă într-o cursă de tip ,,treasure-hunt’’ și se va întinde pe o distanță de 10 km, pe raza Municipiului Constanța și a Stațiunii Mamaia. Participanții cunosc doar punctul de start – City Park Mall Constanța, iar misiunea lor va fi să parcurgă în cel mai scurt timp traseul, trecând prin mai multe puncte de control, a căror localizare o vor afla doar descifrând indiciile, care vor avea ca temă principală banii.

Primele echipe ajunse la linia de finish se vor califica în etapa finală, care va consta în mai multe probe ce vor testa atât perspicacitatea, cât și spiritul de echipă și cunoștințele de educație financiară ale concurenților.

Pentru echipele câștigătoare, organizatorii cu sprijinul partenerilor, pun în joc următoarele 3 mari premii:

  •       Premiul I: 1000 lei/ pers. – 4000 lei/echipă
  •       Premiul al II-lea: 700 lei/ pers. – 2800 lei/ echipă
  •       Premiul al III-lea: 500 lei/ pers. – 2000 lei/echipă

Cum se înscriu tinerii

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani care își doresc să ia parte la eveniment se pot înscrie gratuit:

Termenul limită de înscrieri este 29 iulie 2021, pentru ediția din iulie, și 19 august, pentru ediția din august. 

Persoanele interesate să participe în calitate de voluntari la organizarea concursului Jungla Urbană Money Edition se pot înscrie completând formularul de aici: https://forms.gle/4QQ4Wr62bkxEU2dz6 .

Despre concept

Concursul se află la cea de-a 10-a ediție și este bazat pe o metodologie concepută la Piatra-Neamț de către voluntarii Asociației de Sprijin Comunitar ”ACS” începând cu anul 2009, având ca obiectiv să favorizeze lucrul în echipă, socializarea și calitățile de leadership ale concurenților. Concursul Jungla Urbană a trecut prin 9 ediții cu peste 1000 de concurenți, peste 600 de voluntari implicați și mai mult de 6000 de ore de voluntariat. A fost numit de către Ministerul Tineretului și Sportului ca fiind Proiectul de Tineret al anului 2015 în domeniul Sport. Mai mult, în anul 2019 a fost finalist la Proiectul de voluntariat al anului în domeniul Sport la Gala Națională a Voluntariatului.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală şi non-profit, înființată în 2009, care îi îndrumă pe tineri să-şi antreneze potenţialul, astfel încât să-şi dezvolte atitudini şi comportamente prosociale, care să îi ajute în viață și în carieră. Misiunea sa este de a ajuta tinerii să devină creatorii propriilor vieţi, fiind singura asociaţie din România care implementează în programe educaţia centrată pe valori, un model educaţional ce implică dezvoltarea de competenţe împărţite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalităţii, implicare civică şi well-being. În prezent, organizația dezvoltă cinci programe educaţionale naţionale: Adoptă un Liceu, Excepţionalii, Globatic, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educaţiei autohtone și europene, oferind cunoaştere şi îndrumare adolescenţilor, tinerilor şi profesorilor.

Despre City Park Mall

Inaugurat în 2008, City Park Mall este principalul centru comercial din Constanța, cu un mix complet de branduri de shopping, peste 100 dintre ele fiind aduse în premieră pentru constănțeni, și opțiuni de petrecere a timpului liber.

Față de momentul deschiderii, galeria City Park Mall și-a dublat capacitatea închiriabilă la 51.700 de mp, găzduind în prezent peste 200 de branduri pentru toate categoriile de vârstă și interese. City Park Mall a încheiat, recent, procesul de reconfigurare și oferă acum o zonă de food-court extinsă, un spațiu de relaxare (seating area) dublat, precum și peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe 2 etaje.

După o serie de verificări de conformitate și îmbunătățiri, City Park Mall a primit reconfirmarea Certificatului de Conformitate COVID-19. Obținerea acestei acreditări este dovada că centrul comercial funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță. Experții Safe Asset Group (SAG), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție.

  • Newsletter Zile și Nopți:
 

Newsletter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută