Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2021
Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie – 1 august

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie – 1 august Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie – 1 august


Rockabella & Melting Dice | Expirat Club

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie - 1 august

Miercuri, 28 iulie, ești invitat la un concert dublu – la Expirat Halele Carol, de la ora 19:00 pe scenă vor urca trupele Rockabella și Melting Dice. Teodora, solista și compozitoare trupei Rockabella, dezvăluie poveștile trăite și simțite prin sunete și versuri complex. Împreună cu publicul vibrează pe ritmuri de art rock, alternative și progressive-rock, dar surprinde și cu inflexiuni neo soul, industrial și electro. Vocea sa pătrunzătoare va fi completată de Bogdan, solistul trupei Melting Dice, al cărui sound poate fi numit rock alternativ, dar în care se poate simți zona grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice. Bilet: 50 lei (iabilet.ro).

 

„Rosto” | Teatrul Act

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie - 1 august

Miercuri, 28 iulie și joi, 29 iulie, de la ora 19:30, pe scena Teatrului Act se joacă Rosto, după Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, a cărei premieră a avut loc în data de 8 iunie. Spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea caracterizată prin umor și ironie al marelui scriitor – piesa de teatru pornește de la o dramatizare care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale lui Caragiale. Acest amestec de elemente naște o poveste  misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale. „Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rîndul nostru să-l ascultăm.” – Alexandru Dabija. Distribuţie: Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader. Bilet: 80 lei (teatrulact.ro).

 

„9 grade la Paris” | Hotel Caro

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie - 1 august

De cât timp ai nevoie ca să poți lua o decizie care îți va schimba complet viața? Aparent, 56 de minute sunt suficiente. Sau cel puțin de atât este nevoie în piesa 9 grade la Paris, care va fi jucată joi, 29 iulie, de la ora 21:00, la Hotel Caro, în regia lui Peter Kerek, cu Alina Berzunteanu. Spectacolul urmărește o seară de iarnă din viața unei femei de 34 de ani și abundența de sentimente și emoții care o cuprind în ultimele 56 de minute petrecute în casă, înainte să-şi părăsească definitiv familia, soţul şi băieţelul de 5 ani, pentru o nouă iubire. Plecarea sa este echivalentă atât cu abandonul și egoism, cât și cu putere și un act de curaj. Dubla perspectivă a situației va fi redată prin combinarea a  două modalități de exprimare diferite: cea cinematografică și cea teatrală. Prin cinematografie va fi exprimat  felul în care femeia se auto priveşte, iar teatrul va scoate la suprafaţa lumea ei interioară. Bilet: 54.50 lei (mystage.ro).

 

Mărgineanu & BANDA | Grădina Urbană

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 iulie - 1 august

Duminică, la final de săptămâna și început de august, de la ora 19:00, petrecem la Grădina Urbană alături de Mihai Mărgineanu și trupa sa, într-un concert acustic plin de umor, care va cuceri și recuceri inimile noastre. Melodiile  cântărețului, actorului și compozitorului de muzică folk și pop rock sunt inspirate din folclorul urban, fie preluate din cântece vechi de pahar, fie creații proprii realizate în stil, dezbătând într-o notă plină de umor problemele cotidiene ale românului clasic. Cu toate că este o voce care se aude la fiecare petrecere, indiferent de generație, Mărgineanu s-a lansat în muzică destul de târziu, la vârsta de 36 de ani. Primele melodii, înregistrate în 2005, erau destinate unui grup restrâns de prieteni, însă odată ce au ajuns în mediul online s-au răspândit, aducându-i artistului popularitatea. Printre melodiile care l-au consacrat se numără „Zarita Zanga”, „Mă iubește femeile” și „Gore din Chitila”. Bilet: 100 lei (iabilet.ro).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.