Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/07/2021
Lifestyle

Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta Share Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta


Pescărușii au venit până în oraș ca să facă promovare plajelor încinse de prea multe personaje și valurilor răcoroase. Proprietarii teraselor au dat buzna în magazinele de bricolaj pentru a cumpăra mai multe scaune, muzica depășește decibelii iar soarele poartă până și el ochelari de… soare, ironic. În fila aceasta de poveste apari tu, personajul principal, stând în fața dulapului deschis larg, pierdut printre textile și te întrebi cu ce să te îmbraci pentru a porni în aventură. Dacă te-am introdus în atmosferă, hai să-ți dau și căteva sugestii.

Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta

Ce-i prea mult strică. La 30 plus grade, ce pot să-ți spun cu sinceritate și fără jenă e că nu ai nevoie decât de trei piese vestimentare… cel mult. Știu că poate ți-ai luat bluza aceea și cu volănașe și cu trei rânduri de nasturi dar, crede-mă, e prea cald pentru ea. Hai să dansăm liberi pe mese, prin nisip, pe scaune, fără grija că ne vom șifona ținuta. Un tricou alb și o pereche de pantaloni vaporoși din in, vâscoză se potrivesc în orice peisaj, pe cuvânt. Acum, acest articol nu se termină aici și acum, așa că te voi îndruma în rafinarea acestei combinații simple.

Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta

Începând cu partea de sus, tricoul se poate transforma într-o cămașă simplă, unde există multe variațiuni. Poți să o tai și să devină cropped, să o înnozi sau să îți lași umerii goi. Investiția în cămăși albe este mereu profitabilă, pentru că sunt versatile, mai ales acum când găsești sute de modele, cu mâneci bufante, foarte lungi, slim fit, cu gulerașe ascuțite sau foarte rotunde, cu broderie ș.a.m.d. Tricoul oferă aceleași opțiuni, iar o preferință personală sunt tricourile cu pernițe la umeri, care arată de o mie de ori mai sofisticat și structurează ținuta. Făcând un pic cale întoarsă, cămășile albe se pot transforma într-unele cu modele eclectice, geometrice, înflorate, cu personaje din desene, standerele second-hand-urilor duduie de așa ceva.

Revenind la pantaloni, v-am accentuat prognoza meteo și apoi v-am trântit o pereche de pantalni lungi și vă întrebați de ce sunt așa și nu mă țin de linia impusă. Explic imediat. Sigur, pantalonii scurți de blugi sunt clasici, ușor de cumpărat, accesibili și totuși, plictisitori dragii mei. O pereche de palazzo într-un galben muștar va spune despre tine mult mai repede, wow, câtă relaxare și ce vibe pozitiv, ce stil cool. Așadar, îi recomand în orice culoare și în orice loc. Mai mult decât atât, ca să fiu onestă până la capăt, sunt mult mai confortabili și nu ezitați vă rog să vă jucați cu nuanțele. Roz închis? Perfect! Verde praz? Superb! 

Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta

Accesorii. Adăugând poze inspiratoare pe panoul meu de Pinterest intitulat meschin Style, am descoperit o nouă pasiune pentru eșarfe. Aceste piese pot fi adevărate opere de artă, privind materialele și modelele, și îmi doream neapărat să le port, dar timpul lor pentru a fi purtate la gât a trecut și cumva… parcă cer și o anumită prestanță. Astfel, ele ajung în podoaba capilară, ferindu-ne de razele puternice, la naiba cu încălzirea globală! Purtate tip bandană, pierdute într-o coadă împletită sau într-un coc, oferă un aer boem și reîmprospătează outfitul. 

Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta

Foto: EDWARD BERTHELOT

Trecând la partea de bijuterii, mărturisesc că asociez vara cu auriul. O pereche de cercei rotunzi în nuanța soarelui nu te vor dezamăgi nici măcar peste zece ani privind pozele din folderul vara 2021 și vei afirma: hmm, dar nu mă îmbrăcam rău deloc. În această categorie aș fi fost tentată să pun și brățările de la festivaluri și concerte, daaar ca sa nu vă fac speranțe deșarte, o să vă sugerez o sesiune de împletit brățări din ață cu prietenii, poate într-un cadru de litoral.

Cu tălpile goale. Toate ca toate dar pe asfaltul încins nu se merge desculț și vin cu o altă propunere: papuci. Ce? Da, papuci pe strada, la birou, în parc și pe plajă. Facem abstracție de șlapii colorați, cu floricele pe care stă mândru însemnat mesajul tropical summer, aici vorbesc despre cei cu talpă de plută, cu berete largi, despre cei în culori care te fac să cânți la vita e bella! Producătorii s-au întrecut anul ăsta în confecționarea lor și s-ar putea să îi găsiți și în magazinele locale care nu sunt prezente în mall-uri. În zilele cu călcâie urâte puteți opta pentru o pereche colorată de bascheți sau teniși sau pentru a merge la sigur, unii albi. 

Garderoba personajului principal: ce și cum purtăm vara asta

Acum, dacă tot m-am lăudat în titlu cu adverbul de mod ‚cum’, vreau să vă transmit și un vibe. Relaxați-vă, vara totul merge cu un cocktail și un dans lambada. Nu-i nimic dacă nu ajungi în Maldive, fă plimbări lungi, în parc sau pe străzi, acum că în weekend străzile sunt deschise e și mai bine, singur cu cățelul sau cu prietenii și bucură-te de cerul albastru pe care l-ai văzut multă vreme doar pe desktopul Windows. Râzi și simte-te bine oriunde ai fi și poate dai și fuga până la mare într-o vineri seara, când pleci de la birou, până la urmă, doar ești echipat în șlapi. Hai, atât pentru azi, fuguța la dans!

Text de ALINA BĂLAN

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.