Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2021
Lifestyle

Securitatea și produsele de curățenie, esențiale într-o casă nouă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Securitatea și produsele de curățenie, esențiale într-o casă nouă Share Securitatea și produsele de curățenie, esențiale într-o casă nouă


Cumpărarea unei case reprezintă împlinirea unui vis important în viața fiecăruia dintre noi, dar, în același timp, poate fi o adevărată provocare. Odată realizat acest pas, este esențial să investești în lucrurile care contează și care sunt vitale pentru tine și familia ta. 

În afară de mobilarea și transformarea casei într-un cămin primitor și sănătos, este necesar să realizezi un scurt plan care să cuprindă aspectele pe care trebuie să le rezolvi înainte de a te muta efectiv, precum încheierea unei asigurări pentru locuință și accesul la toate utilitățile.

Securitatea și produsele de curățenie, esențiale într-o casă nouă

Chei și încuietori

Acum că ai cumpărat casa și îți aparține, primul pas pe care trebuie să-l faci este să schimbi toate încuietorile ușilor sau cilindrii acestora, astfel încât vechile chei să nu se mai potrivească. Poate că ești surprins de această acțiune, dar nu știi cine are o copie a cheii de la vechiul proprietar, mai ales că uneori oamenii lasă chei de rezervă familiei și prietenilor. Același lucru este valabil și dacă ai cumpărat o locuință într-un imobil nou pentru că, de foarte multe ori, echipele care lucrează la realizarea interioarelor primesc câte o cheie.

 

Siguranța

Acest capitol este unul mai complex, fiind necesare mai multe acțiuni pentru o avea o casă sigură. Astfel, pe lângă un sistem de alarmă, îți recomandăm să investești în amplasarea unor camere de supraveghere. Odată cu instalarea unei astfel de aparaturi, proprietatea ta va deveni mai puțin „atractivă” pentru posibilii infractori, iar în cazul unui incident vei avea dovezile la îndemână. Fii atent când instalezi camerele video și orientează-le exclusiv către propria locuință pentru a respecta prevederile GDPR.

 

Scule esențiale

Într-o casă nouă ai neapărată nevoie de scule și diverse instrumente de meșterit. Dacă unele pot fi cumpărate în timp, altele trebuie să se regăsească în cutia ta specială imediat. Printre acestea se numără șurubelnița, patentul, ciocanul, chei fixe, ruletă, cutter, bomfaier și o mașină de găurit. Vei avea de montat galerii pentru perdele și draperii, tablouri sau chiar dulapuri, iar aceste scule îți vor fi de mare folos.

 

Extinctor și trusă medicală

Detectoarele de fum sunt importante pentru siguranța ta, dar la fel de importante sunt extinctoarele. Ai grijă să fie echipată casa cu un stingător de incendiu, iar dacă proprietatea este compusă din mai multe etaje, încearcă să amplasezi câte unul pe fiecare palier. Aceste aparate au o durată mare de viață, așadar nu va trebui să le schimbi foarte des. De asemenea, un alt element care trebuie să existe în locuința ta este o trusă medicală cu tot ceea ce este necesar pentru primul ajutor. Să sperăm că nu va trebui să le folosești niciodată, dar îți garantăm că vei simți un sentiment de încredere odată ce le vei avea în căminul tău.

 

Produse de curățenie

Indiferent că te muți într-o casă nouă, aceasta s-ar putea să fie puțin prăfuită. Așadar, ai nevoie de câteva produse de curățenie. Cumpără cârpe, bureți, mop și găleată, făraș și mătură, soluții pentru podea, dezinfectant, detergent de rufe/ vase și degresant.

Există foarte multe lucruri de care ai nevoie pentru a mobila și pentru a amenaja o locuință nouă, dar trebuie să-ți oferi timp pentru a le achiziționa. Ceea ce este fundamental este să te asiguri că ai elementele de bază pentru a te putea acomoda. În plus, nu cumpăra mobilă sau alte obiecte înainte să te muți pentru că s-ar putea ca acestea să nu se potrivească în noul spațiu.

Sursă foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.