Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 19/07/2021
Film

Exclusiv: interviu cu actrița Taylor Russell, rolul principal din „Escape Room: Turneul Campionilor”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Exclusiv: interviu cu actrița Taylor Russell, rolul principal din „Escape Room: Turneul Campionilor” Share Exclusiv: interviu cu actrița Taylor Russell, rolul principal din „Escape Room: Turneul Campionilor”


Mulți critici au spus de-a lungul timpului că actorii din filmele horror nu trebuie să aibă nepărat vreun talent actoricesc uriaș. Lucrurile, totuși, nu stau chiar așa. E drept faptul că există, la fel ca în orice sub-unitate cinematografică, filme deosebit de neinspirate și prost realizate. În ultima perioadă, însă, situația s-a schimbat. Pentru că și rigorile acestei arte sunt diferite.

Publicul vrea să vadă din ce în ce mai multe filme bine structurate, interpretări solide și, evident, un scenariu pus la punct în cel mai mic detaliu. Acest lucru este imperios necesar și în genul de horror new-wave. Cele două filme „Escape Room” fac parte din acest nou val și au creat deja un univers de sine stătător. Așa cum spune și titlul lor, povestea acestor două producții este despre evadarea din niște camere care ascund foarte multe secrete. Nerezolvate la timp și cu foarte multă atenție, ele devin mortale, lucru care a încântat publicul în prima parte, lansată în 2019.

Actrița de origine canadiană din rolul principal din ambele producții, Taylor Russell, a făcut o treabă excelentă și pare că se încadrează foarte bine în noua generație de artiști. A reușit și nominalizare la „Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films” în 2019 pentru rolul din serialul ”Lost in Space”. În plus, Taylor Russell se află pe platourile de filmare în această perdioadă pentru noua peliculă a lui Luca Gudagnino ( Call me by your name), numită „Find Me”. Ce părere are actrița despre noul film „Escape Room: Turneul Campionilor”, cum vede colabrarea cu ceilalți actori și cu regizorul Adam Robitel, plus multe altele, aflați din interviul din rândurile următoare.

Exclusiv: interviu cu actrița Taylor Russell, rolul principal din „Escape Room: Turneul Campionilor”

Zoey e pornită să distrugă corporația Minos. Unde o gasește începutul filmului?

TR: A scăpat din primul film cu viață, cu chiu cu vai și vrea să-și facă dreptate, să învingă tot jocul, ca nimeni sa nu mai sufere din cauza lui. Cred că acesta este lucrul cel mai important pentru ea, de la începutul filmului, să tragă linie și Minos să fie trasă la răspundere pentru tot ceea ce au facut. Si de aici incepe acțiunea pentru Ben si ea.

Personalitatea ei e foarte diferită față de primul film. Cum a fost reîntoarcerea la acest personaj, stiind prin ce a trecut?

Mă gândesc foarte mult la ceea ce s-a întâmplat între cele doua filme. E intr-un moment complet diferit al vietii ei. Și în multe privințe ea s-a maturizat. În acest film am vrut să se simtă o tenta mai primitivă, o interpretare mai mult pentru simțuri decat pentru percepție. Ceea ce mi s-a părut important în primul film a fost sa transmit cum se vedea Zoey pe ea în lume. Nu e cea mai extrovertită sau vivace persoană. Și în acesta nu am vrut să fie la fel – am vrut sa fie mai tactilă.

Cum a fost reuniunea cu Logan Miller pentru acest film?

A fost grozav. Îl iubesc pe Logan, e atât de talentat. E o situatie dificilă si e foarte bine sa ai pe cineva ca el lângă tine. Filmul e nebun și sunt multe nebunii pe care le facem, de aceea e bine să ai un camarad, cineva implicat care știe ce trebuie făcut. Și el este atât de dedicat. E un foarte bun partener de scena, dar și un prieten bun.

Cred că multă lume nu-și dă seama cât efort fizic implică aceste scene. Practic esti o eroină de film de acțiune.

(râde): Este foarte mult! Am ceva experiență cu efortul de când filmam Lost in Space. Tot serialul a fost foarte intens fizic, personajul meu avea multe astfel de scene. L-am filmat înainte de acest film și cumva m-am obișnuit cu acest tip de mediu de lucru.

Pentru Escape Room sunt multe cascadorii, mult de alergat, mult gafait și multe strigăte. Cred că trebuie să găsești moduri prin care să-ți dozezi efortul și să comunici cum te simți, ca totul să pară real. Dar ai nevoie de rezistență. Chiar și ca actor, e greu să-ți dai seama ce efort o să implice. Dacă citești scenariul, îți imaginezi cum va arăta scena la final, dar nu și cum vei reuși să o pui în practică. E ca un maraton și e interesant să fii pus la încercare asa, nu ai ocazia asta la fiecare rol. Cerințele sunt diferite, dar e un bun exercițiu.

Avem un grup complet nou care să evadeze din camera. Cum a fost sa lucrezi cu noua distribuție?

Sunt fantastici! I-am iubit pe cei din prima distributie și-I iubesc si pe ei. Iubesc sa privesc actorii și să vad contribuția fiecaruia. Cred că asta e partea cea mai bună a actoriei, să poți vedea ce au pregatit alți actori pentru ziua respectivă. Se simte diferit cu fiecare grup, din cauza personalităților și a vârstelor diferite. Filmul mi se pare mai liber și mai sălbatic, din multe perspective. Dar toata lumea a jucat excelent si au fost uimitori și profesionisti din toate punctele de vedere.

Femeile din film sunt personaje puternice. Cum a fost să joci alături de alte actrițe care au personaje la fel de puternice ca al tău si care cunosc jocul la fel de bine?

Mi-a plăcut foarte mult. Iubesc actițele (râde). A fost o experiență bună să o am pe Deborah (Ann Wolf) alături în primul film. Cred că arta imită viața, personajul ei a fost le fel de important pentru Zoey, cum e Deborah pentru mine în viața reală. Sper să fie la fel si cum Indya (Moore) si Holland (Roden), să fie o relatie ca între surori. Și chiar ținem una la cealaltă.

Primul film a fost un succes global. Ai fost surprinsă de asta? Si cum te-ai simtit după acest succes?

Sincer, sunt întotdeauna surprinsă cu de orice reacție buna la un film din care fac parte. Nu e ca și cum nu am așteptări, dar mă bucur de fiecare data când cineva îmi vede unul dintre filme. Am fost șocată și foarte entuziasmată de reacțiile la primul film și mă bucur că oamenii au reacționat astfel față de el. Iubesc filmele horror. A fost un film asa de amuzant de turnat, și mai ales în aceste momente dificile cred că e important să existe astfel de producții, de care lumea să se bucure. 

Exclusiv: interviu cu actrița Taylor Russell, rolul principal din „Escape Room: Turneul Campionilor”

Cum fanii se așteaptă la puzzle-uri tot mai mari, cum a fost să schimbi decorul odata la câteva saptămâni? Cu capcane și mai nebunești?

TR: Cred că aici sunt două lucruri. În primul rând, e munca departamentului artistic. E incredibil cum prin viață decorurile, mai ales ca ești printre ultimele persoane care văd etapa finală, multe lucruri pregatindu-se în afara platoului de filmare. Sunt decoruri foarte detaliate care durează mult timp să fie puse la punct. Ești uimit de rezultat, așa de fumoase sunt la final.

Schimbi decorul și te gândești: va fi sau nu cum mi-am imaginat eu ca va ieși? Orice ar fi, ești uimită de ce s-a făcut pe platou. Și mai ai și starea ciudată, psihologică legată de ce va face personajul tău în acea scenă, te gândești dacă va fi o situație calmă sau o scenă plină de acțiune si pericol.

Trebuie sa fie foarte distractiv pe platou.

Oh da. Vrei sa explorezi totul, sa vezi fiecare detaliu. Și ai ocazia să faci asta, pentru că vei petrece destul timp pe acel platou. Cum a fost nisipul la scena de pe plaja. Am pășit pe acel platou și m-am suprins instantaneu, am fost uimită de tot decorul, nu-mi venea să cred. Și mirosul era ca al unei plaje adevărate, toate erau la locul lor. Și mi-a plăcut foarte mult să joc acea scenă.

Care a fost cea mai dificilă scenă?

Sincer, cea de pe plajă a fost și cea mai grea. Pentru că au fost foarte multe hamuri si cățărări. A fost foarte intense și la final m-am bucurat că am terminat, era nisip peste tot și era destul de dificil să alergi pe el. Poate și de asta era camera cea mai grea din labirint. M-am bucurat mult de scenă, dar a fost și cea mai grea.

Cum am fost să lucrezi din cu regizorul Adam Robitel?

Adam este foarte dedicat filmului și e concentrat pe ceea ce face. Imi place să lucrez cu același regizori de fiecare data, pentru ca se întămplă atâtea lucruri intre filmări și poți vedea evoluția lor, cum se dezvoltă.

Pentru că filmul a fost turnat în Africa de Sud, ai format o legatură cu ceilalți actori in timpul liber?

TR: Am muncit foarte mult, nu am avut pre mult timp liber. Dar Africa de Sud e o atât de departe de Brookly, că pare un univers diferit. Ce imi place la aceste filme turnate departe de casă e că te apropii mult de colegii tăi. Petreceți mult timp împreună, mâncați impreuna, practice pe ei îi vezi cel mai mult. Am incercat totuși sa explorez cât maim ult, pentru că nu ai des ocazia să mergi in Africa de Sud. Și multe mese, daca ma întrebice am facut, asta îți pot răspunde, am povestit și am mâncat (râde).

Ce detalii ne mai poti da despre această rundă din Escape Room?

Ca de fiecare data, e o combinație între Vestul Sălbatic și Ruleta Rusească. Findcă Minos e la butoane, nu știi niciodată cât din jurul tău e controlat de ei. Și de aceea, orice se poate întâmpla, e totul neprevăzut, sălbatic și ciudat. Nici finalul nu e simplu de înțeles, e deschis și nu putem ști cine va urma.

„Escape Room: Turneul Campionilor” este acum la cinema!

Interviu oferit prin amabilitatea InterComFilm.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.