Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Premieră – primul serial de teatru pentru copii din Romania

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră – primul serial de teatru pentru copii din Romania Share Premieră – primul serial de teatru pentru copii din Romania


Premiera primului serial de teatru pentru copii din Romania, Godottino, are loc în această sâmbătă, de la ora 11:00, la Teatrul Godot 

Teatru Godot lansează o producție originală – Godottino, o provocare adresată tinerei generații, de a fi ‚cool’ prin curiozitatea nativă și ‚smart’ prin alegerile făcute. Un proiect ambițios, Godottiono țintește să contribuie la formarea armonioasă – emoțională și psihologică, a celor mici, promovând prin acest prim episod teatral – „Origini”, conceptul de educație prin cultură, într-un cadru de poveste, în sala de spectacole a Palatului Bragadiru, clădire aflată în patrimoniul cultural al Bucureștiului.

Premieră - primul serial de teatru pentru copii din Romania

Personajul principal pe care toți cei mici îl vor îndrăgi, și cu care se vor identifica, este Godottino, un copilaș de 9 ani, care are tot felul de curiozități, printre care cea mai interesantă pare a fi robotica. Pasiunea sa pentru știință îl va purta în aventuri haioase, dar nu lipsite de suspans, în timp ce teme actuale cu care societatea se confruntă, precum și posibilele soluționări, sunt schițate și adresate în contextul evoluției relației dintre micuțul Godottino și cei apropiați lui. 

O piesă de teatru, atât pemtru copii, cât și pentru părinți, Godottino nu doar observă contextul social, ci propune soluții pentru rezolvarea unor tensiuni și situații, care pot apărea adesea, atât în mediul familial, cât și in relațiile cu prietenii, colegii și profesorii de la școală. 

Subiecte precum relațiile de prietenie și sentimentele mai mult sau mai puțin pozitive asociate acestora, mediul înconjurător și sustenabilitatea, tehnologia și folosirea ei într-un context pozitiv, relația câteodată tensionată cu părinții, dar și cât este ea de importantă pentru sănătatea emoțională,  sunt doar câteva din temele ce vor fi abordate în acest serial de teatru pentru copii, recomandat celor intre 5 – 12 ani. 

Premieră - primul serial de teatru pentru copii din Romania

Cei mici vor învăța că ‚minciuna are picioare scurte’ și niciodată rezultate pozitive, vor vizita concepte importante pentru dezvoltarea și transformarea lor în adulți responsabili, dar și teme precum incluziunea, acceptarea, conștiința faptului că deciziile lor au întotdeauna consecințe, pe care trebuie să și le asume sănătos, indiferent de rezultatul mai mult sau mai puțin armonios. 

Invitația lui Godottino este următoarea: „Eu sunt Godottino și am 9 ani. Da, da, cu tine vorbesc, cu tine care citești acum aceste rânduri. Sunt elev și îmi place tare mult știința. Mai exact robotica, dar nu numai, pentru că eu sunt tare curios. Câteodată, prietenii mei spun că sunt enervant de curios. Dar ce să fac dacă nu mă pot abține și vreau tot timpul să aflu lucruri noi? Așa sunt eu. De aceea întrebarea mea preferata este…de ce. Și a ta? Cool! Atunci vrei să fii lângă mine și să trecem împreună prin toate aventurile pe care ți le-am pregătit? O să fie super fun. Vom învăța împreună despre cum a fi deștept este cool, despre ce putem face pentru a ajuta mediul înconjurător. Vom afla că minciuna nu ne aduce nimic bun, despre cum să facem fata bullyngului, despre incluziune și acceptare. Vom descoperi cum calculatorul ne poate fi prieten și nu dușman. Și nu în ultimul rând, vom descoperi ce înseamnă familia și prietenia, cum fără ele ne este imposibil sa mergem mai departe, să evoluam. De aceea îți propun să-mi fii alături și să devenim prieteni. Vrei?”

Premieră - primul serial de teatru pentru copii din Romania

Vă așteptăm la premiera primului serial de teatru pentru copii din România, „Godottino – Origini”, ce va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 11:00, în noua locație a Teatrului Godot, aflat acum în incinta Palatului Bragadiru, din Calea Rahovei nr. 147-153. 

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 11:00. 

  • Bilete pentru spectacol se pot achiziționa online, de pe site-ul Teatrului Godot
  • Scenariul și regia: Gina Lazăr
  • Distribuție: Andrada Fuscaș, Ana Maria Pop, Andreea Șovan, Vlad Brumaru, Vlad Ionuț Popescu/ Valentin Paraschivu. 

Pentru a fi la curent cu aventurile lui Godottino urmăriți-ne pe YouTube, Facebook, Instagram, TikTok.

După spectacol, vă invităm în grădina Palatului Bragadiru pentru un Family Brunch și o expoziție de robotică organizată de Universitatea de Robotică București. Am pregătit și alte activități distractive și educative, precum si un photo corner special, unde copiii vor putea să-l cunoască pe Godottino și să participe la o sesiune de autografe pe baloane modelante. 

Teatrul Godot

Teatrul Godot s-a deschis în anul 2010 pe strada Blănari nr. 18, sub numele de Godot Cafe Teatru. Este un spațiu dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente. Inițiativa manifest a Teatrului Godot este de a promova spectacolele independente, contemporane și puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza este aceea de a pune în scenă spectacole pe toată perioada anului pentru a dezvolta un fenomen organic de cunoaștere atât a tinerilor actori, cât și de subliniere a necesității existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.