Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2021
Artă & Cultură / Performing arts Muzică

Începe stagiunea de concerte ”Plimbări muzicale la Cisnădioara”: primul eveniment are loc duminică

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Începe stagiunea de concerte ”Plimbări muzicale la Cisnădioara”: primul eveniment are loc duminică Share Începe stagiunea de concerte ”Plimbări muzicale la Cisnădioara”: primul eveniment are loc duminică


În acest weekend începe stagiunea de concerte „Plimbări muzicale la Cisnădioara 2021”care va avea loc la Biserica evanghelică Cisnădioara. Ediția 2021 va debuta duminică, 18 iulie, la ora 18 în biserica evanghelică din piața centrală a satului cu un concert al Cvintetului Vocal ”Anatoly” al Operei Brașov.

„Biserica evanghelică Cisnădioara este pregătită pentru a oferi iubitorilor de muzică clasică și nu numai trei concerte drept revanșă pentru faptul de a fi renunțat anul trecut din motive de ordin pandemic la stagiunea estivală a ”Plimbărilor muzicale din Cisnădioara. După prima lor apariție de succes la Cisnădioara în vara anului 2019,  Andrada Mureșan, Marius Modiga, Ciprian Cucu, Gabriel Baciu și Ciprian Țuțu vor putea fi din nou aplaudați ca oaspeți de seamă în cadrul acelorași Plimbări muzicale la Cisnădioara”, transmit organizatorii evenimentului.

Al doilea din cele trei concerte estivale se desfășoară duminică, 25 iulie, cu participarea trio-ului format din sibienii Oana Badescu (flaut), Mihai Bădiță (clarinet) și Ovidiu Borz (fagot). Cei trei suflători de lemn propun un program de concert alcătuit exclusiv din creații semnate de Wolfgang Amadeus Mozart.

Închiderea Plimbărilor muzicale la Cisnădioara în data de duminică 1 august îi va prezenta ca protagoniști pe cei patru membri ai ansamblului Sectio Aurea (Cluj-Napoca, Brașov). Mária Szabó (flaut drept), Maria Petrescu (oboi baroc), István Csata (viola da gamba) și Paul Cristian (clavecin) vor interpreta pagini celebre și mai puțin comune din barocul italian și cel german.

„Ora începerii concertului rămâne aceeași în toate cele trei evenimente în tot atâtea zile de duminică consecutive. Intrarea este liberă, iar purtarea măștii de protecție obligatorie. Gazdele Plimbărilor muzicale la Cisnădioara sunt recunoscătoare pentru orice donație financiară în sprijinul viitoarelor stagiuni estivale și îi invită pe ascultătorii interesați să consulte pentru informații suplimentare link-ul www.michelsberger-spaziergaenge.evang.ro”, mai spun organizatorii evenimentului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.