Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2021
Viața Orașului

CityZen | ”Sibiul așa cum nu l-ai mai văzut vreodată” de Monika Tompos

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CityZen | ”Sibiul așa cum nu l-ai mai văzut vreodată” de Monika Tompos Share CityZen | ”Sibiul așa cum nu l-ai mai văzut vreodată” de Monika Tompos


Este sezonul vacanțelor. Se spune că este bine ca o dată pe an să vizităm un loc în care nu am mai fost niciodată. Eu însă mi-am propus zilele trecute să vizitez Sibiul așa cum nu am mai făcut-o vreodată – cu ochii turistului și o hartă în mână.

Inspirată fiind de inițiativa Street Delivery Sibiu, de a explora orașul prin intermediul unui tur de artă vizuală ce leagă patru vitrine ale unor spații neutilizate ale Orașului de Jos, am luat la final de săptămână, seara, harta în mână și orașul la pas. Iar odată ajunsă la ‘poalele’ Podului Minciunilor magia s-a întâmplat – părea că mă aflu într-un loc în care nu am mai fost niciodată.

Zarvă, râsete, străzi animate, oameni veseli care și-au găsit loc în fața boutique-urilor cu povești, muzică și clincănit de pahare. Ajunsesem într-o altă lume, diferită de Sibiul conservator, de ‘mai sus’, cu terasele-i clasice din piețele centrale. Sub ochii noștri, Orașul de Jos se transformase într-o oază a a petrecerilor însuflețite de răcoarea serilor de vară. Iar micile terase – de fapt două trei măsuțe pe trotuar, o băncuță, sau pur și simplu scările ce coboară către Piața Corona, te găzduiesc până târziu în noapte cu câte un pahar de gin în mână.

Am visat la acest Sibiu ani de zile, iar acum el devine realitate –  se dezvoltă prin comunitatea lui de oameni tineri, ai locului, care își doresc un spațiu al lor printre prea multe spații mainstream, ale turiștilor. De acum o să visez și la străzile Faurului, Ocnei și 9 Mai pietonale, și la vitrinele de mai sus transformate în spații de artă adevărate.

P.S: Harta ‘Orașului Neplictisitor’ o găsiți la Centrul de Informare Turistică din Piața Mare, iar sfatul meu este să porniți la drum într-o vineri sau sâmbătă seară. De vară.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.