Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/07/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Weekend-uri fierbinţi cu teatru şi, mai ales, muzică

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Weekend-uri fierbinţi cu teatru şi, mai ales, muzică Share Weekend-uri fierbinţi cu teatru şi, mai ales, muzică


În iulie, teatrele de stat se pregătesc să intre în comă interstagională deci trebuie să profităm la maximum de oferta lor din primele zile ale lunii, iar cele independente, deşi extrem de active, nu promit pentru moment – cu excepţiile de rigoare – spectacole proaspete din categoria must see, acuzând pe bună dreptate lunga perioadă în care s-au chinuit să supravieţuiască fără sprijin din partea ălora plătiţi aiurea din taxele noastre doar ca să se declare preocupaţi de starea culturii. Noi, spectatorii, trebuie să continuăm să le insuflăm curaj şi încredere artiştilor independenţi şi să ne facem un obicei de going out din frecventarea locaţiilor în care sunt programate constant spectacolele lor (Godot, Temple Social Club, The Pub etc) sau din a urmări programul estival al unor teatre precum Infinit, unteatru, In DArt (mai ales că zilele astea se întâmplă Teatru sub lună #7), În Culise, Teatrul Nou, Arte dell’Anima ori Teatrul de Artă. Dincolo de asta, era firesc însă ca muzica live să îşi redobândească locul de top printre experienţele sociale fiindcă o cântare pe gustul nostru complementează de minune o seară petrecută cu prietenii în oraş.

În ce priveşte live-urile, chiar avem de unde alege iar evenimentele ademenitoare aglomerează în special weekend-urile. Trecând peste primul, venit prea din scurt, următorul debutează pe 8 iulie când avem de ales între a-i vedea şi asculta pe Taxi la Grădina Urbană, byron la Teatrul de vară Mihai Eminescu ori pe veteranul Nicu Covaci care ne propune din nou Symphoenix (Teatrul de vară Herăstrău). O variantă cool ne este oferită de CONCRETE Open Air Series de la Expirat, dedicată noului val al alternativului autohton, ce programează combo-ul alcătuit din ieşenii de la Adam’s Nest şi clujenii de la Blue Velvet. Băieţii de la RoadkillSoda sunt cei care au început seria de la Expirat dar, dacă i-aţi ratat, mai aveţi şansa să-i revedeţi fiindcă împart cu Iris şi Cargo afişul evenimentului RESTART #Rock (16 iulie), de la Romexpo, şi fac parte şi din line-up-ul ARTmania Evenings (23-25 iulie) de la Quantic. 

Cât despre cei care nu vor (un) Taxi, au o sumedenie de alte motive să intre în Grădina Urbană în iulie: Moonlight Breakfast, Ada Milea, Damian Drăghici, Alexandra Uşurelu, Ţapinarii etc. Noi vom încheia luna acolo cu live-ul Urma pe 30, dar numai după ce vedem pe 29 şi celălalt Iris, pe Nelu Dumitrescu & Co, la Quantic. Unde, clar, se poate petrece tot weekend-ul 9-10 iulie cu Nightlosers şi Alexandru Andrieş. Că merg sau nu la Gărâna în acel weekend prelungit (7-11), pe iubitorii jazz-ului îi aşteaptă la întoarcere Europafest (16-26 iulie), iar melomanii rafinaţi îşi pot relua vizitele la Ateneu tot de atunci, fiindcă începe Vara magică, ce se întinde până pe 19 august în aşteptarea Festivalului George Enescu. Iată că în iulie avem realmente parte de concerte în Bucureşti care să satisfacă (aproape) toate gusturile. Ce va mai urma apoi, rămâne de văzut…

  • Editorial de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută