Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2021
Eat & Drink Viața Orașului

Zilele HUNGARIKUM: pline de atracții culinare și culturale

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Zilele HUNGARIKUM: pline de atracții culinare și culturale Share Zilele HUNGARIKUM: pline de atracții culinare și culturale


De 12 ani încoace, în fiecare vară, sibienii se bucură de Zilele HUNGARIKUM – festivalul care face din tradițiile și gastronomia maghiare un prilej de bucurie, destindere și socializare între oameni de toate vârstele, în aer liber. Până în 4 iulie, cea de-a XII-a ediție propune ateliere meșteșugărești, vestitul concurs de gătit la ceaun, degustări, concerte și evenimente pentru copii.

În primul weekend al lunii iulie, de joi până duminică, în cadrul Zilelor HUNGARIKUM, publicul va avea ocazia să întâlnească în Muzeul ASTRA peste 70 de meșteșugari și producători tradiționali maghiari. Vizitatorii vor avea ocazia și părticipe și la diverse degustări de preparate și licori, precum pateul nobililor din Transilvania, pălinca din Transilvania, bere artizanală, vinuri și alte produse tradiționale. Programul e presărat și cu recitaluri de poezie, momente de teatru și operetă, conferințe, ateliere de dansuri și muzică populară maghiară, activități în iurtă și concurs de tras cu arcul, prezentări de cărți de bucate, concerte. Festivalul se încheie duminică, 4 iulie cu Chefi maghiari la ceaune, când bucătari profesioniști vor găti preparate specific maghiare.

”Mă bucur să constat că reușim să oferim un sfârșit de săptămână incitant și relaxant tuturor celor care ne vizitează. Ca în fiecare an pregătim cu bucurie noutăți și așteptăm cu mare drag publicul la evenimentele noastre”, transmite Levente Serfőző, președintele Asociației HID – Centrul Cultural Maghiar. Zilele HUNGARIKUM sunt organizate de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA.

Gulyás – o mâncare cu poveste

Zilele HUNGARIKUM: pline de atracții culinare și culturale

Sâmbătă, 3 iulie, în Muzeul ASTRA va avea loc mult așteptatul Concurs de gătit la ceaun în 2 categorii: gulyás tradițional și orice preparat maghiar gătit la ceaun. ”Îmi amintesc că la prima ediție a plouat cu găleata, dar am fost statornici (apoi răciți) și am gătit gulyás în 4 ceaune. Apoi, datorită atractivității acestui eveniment, au început să se înscrie la concurs tot mai multe echipe, și nu doar din Sibiu, iar publicul larg să fie tot mai interesat”, spune Levente Serfőző. Faptul că azi vorbim de zeci de ceaune și mii de vizitatori, e dovada vie că oamenii interacționează și comunică mai lesne pe limba universală a gastronomiei.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută