Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

„Soldatul de ciocolată”⎪regia Andrei Șerban se reia @Odeon

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Soldatul de ciocolată”⎪regia Andrei Șerban se reia @Odeon Share „Soldatul de ciocolată”⎪regia Andrei Șerban se reia @Odeon


După o pauză de peste un an de zile, vinerea aceasta, 2 IULIE, ORA 19:00, în eleganta SALĂ MAJESTIC, se va juca spectacolul „SOLDATUL DE CIOCOLATĂ (SAU ARMELE ȘI OMUL)” de Bernard Shaw, regia Andrei Șerban.

Va fi unica reprezentație a Stagiunii 2020 – 2021, care se încheie duminică, 11 iulie, cu spectacolele „Natură moartă cu nepot obez (ora 19:00, Sala Majestic) și „Pe jumătate cântec [5]” (ora 19:30, Sala Studio).

„Soldatul de ciocolată"⎪regia Andrei Șerban se reia @Odeon

Ce veste bună că „Soldatul de ciocolată” triumfă din nou!

Într-un fel știam că un soldat care declară în aplauzele prelungite ale sălii: «Sunt un cetățean liber al unei țări libere», nu poate fi învins de nimeni și nimic. E un adevăr pe care vrem să ni-l amintim cu toții.

Mă bucur că Dorina Lazăr, revenind acolo unde îi e locul, a repus în drepturi spectacolul. Bucuria e a tuturor, spectatori și actori, care vor dori să joace cu entuziasm, dragoste și pasiune acest text mereu de actualtiate.

Și după o pauză atât de lungă și grea, ce poate fi mai util când mergem la teatru decât să râdem și în același timp să celebrăm viața!

Spectacolul e o comedie savuroasă, o comedie bufă, în care umorul e îngroşat până la limitele dincolo de care se iveşte tragicul.

La acest spectacol râdem de fapt, de noi înșine, cei captive într-o lume bolnavă, măcinată de populism.

Speranţa trece de pe scenă în sală. Tentativa de îmblânzire se cuvine extinsă. E poate vremea ca fiecare dintre noi, cei care am visat cândva la Londra, să ne înarmăm cu un drajeu şi să trecem Canalul spaimelor prezentului. Trăitori la Bucureşti, Zurich, Sofia, Liverpool, Belgrad ori aiurea, doar oamenii vor reuşi să învingă armele.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută