Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2021
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Muzeul Astra, primul din țară care folosește tehnologie virtuală într-o expoziție despre viața satului românesc

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Muzeul Astra, primul din țară care folosește tehnologie virtuală într-o expoziție despre viața satului românesc Share Muzeul Astra, primul din țară care folosește tehnologie virtuală într-o expoziție despre viața satului românesc


Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu anunță utilizarea în premieră națională a tehnologiei virtuale într-o circuit expozițional care reface, cu ajutorul tehnicii, lumea reală a satului românesc. Expoziția ASTRA VR va fi deschisă publicului începând de miercuri 30 iunie, în una din gospodăriile monument din incinta Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Accesul către lumea satului este mijlocit de căști VR pe care muzeul le va pune la dispoziția vizitatorilor.

”Este vorba despre ASTRA VR, o expoziție inedită, prin care vizitatorii pot utiliza 20 de perechi de căști VR de ultimă generație, care funcționează independent. Căștile VR redau o lume virtuală (la propriu!) a satului românesc, animată 3D, în care sunt reliefate scene de viață, peisaje, natură, arhitectură și obiceiuri. Gospodăria de boștinar din Sebeșul de jos și cea de oier din Rășinari sunt punctele de reper ale expoziției. Proiectul mai cuprinde secvențe de benzi desenate – povești despre păstorit și despre confecționarea lumânărilor din ceară, uleit și prepararea oțetului de mere”, anunță CNM Astra.

Circuitul expozițional este deschis publicului după o muncă de aproximativ 8 luni la care au participat peste 20 de specialiști – arhitecți, regizori, programatori, graficieni și actor.

Astra ASTRA VR va fi disponibil atât în limba română, cât și în limba engleză.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută