Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

MNLR | Remember Garabet Ibrăleanu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii MNLR | Remember Garabet Ibrăleanu Share MNLR | Remember Garabet Ibrăleanu


Critic literar, teoretician, eseist, redactor literar, profesor remarcabil și romancier, Garabet Ibrăileanu este o personalitate distinsă a literaturii și culturii române. Autor al unor importante cărți de critică literară, printre care amintim Spiritul critic în cultura românească, Scriitori români și străini și Creație și analiză, precum și al cunoscutului roman Adela, pentru care a primit Premiul național de proză în 1933, Garabet Ibrăileanu este creator de școală literară și formator de opinie prin articolele sale din Viața românească, importantă revistă de cultură de la a cărei apariție se împlinesc anul acesta 115 ani.

MNLR | Remember Garabet Ibrăleanu

La 150 de ani de la nașterea scriitorului, Muzeul Național al Literaturii Române organizează la 1 iulie 2021, ora 13.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu, un eveniment care celebrează personalitatea și opera lui Garabet Ibrăileanu prin scurte intervenții ale personalităților importante din lumea culturală bucureșteană și ieșeană: acad. Răzvan Theodorescu, istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice și preşedinte al Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române; Cristina Popescu, director Romfilatelia; criticul literar Paul Cernat, precum și Victor Durnea, cercetător ştiinţific gr. I. Institutul de Filologie Română “A. Philippide” din Iaşi.

Întâlnirea va fi moderată de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Pentru rezervări, scrieți la programe@mnlr.ro sau trimiteți un mesaj la numărul 0736598451.

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută