Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2021
Muzică

MUSICOOLT: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii MUSICOOLT: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani Share MUSICOOLT: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani


Ultima întâlnire din cadrul proiectului MUSICOOLT 2021, Zoom in Zoom out în muzica nouă va avea loc joi, 1 iulie, ora 19:00, #LIVE online.

“Oare cât mai răzbate sentimentul religios în preocupările omului modern? E muzica contemporană potrivită pentru transcendență? Răspunsuri absolute nu vom găsi, desigur, dar sunt convins că multe întrebări se vor naște în sufletele noastre”, ne spune compozitorul Ciprian Andrei Ion.

MUSICOOLT: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani

Atelierul va putea fi urmărit #LIVE joi, 1 iulie, la ora 19.00.
Evenimentul poate fi urmărit pe platforma Zoom în urma unei înscrieri prealabile precum și pe pagina facebook.com/MUSICOOLT.

Între 16 și 116 ani orice curios e binevenit! Nu e necesară o pregătire muzicală prealabilă.

RSVP: https://www.facebook.com/events/548991546119653

Ciprian Andrei Ion s-a născut la Botoșani în data de 4 decembrie 1977, fiind absolvent al Liceului de Artă Ștefan Luchian. A urmat studiile superioare la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia interpretare instrumentală – pian (clasa Prof. univ. Mircea Dan Răducanu), precum și Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală şi Teatru, secţiile Compoziţie (clasa Prof. univ. dr. Viorel Munteanu) şi Dirijat orchestră (clasa Prof. dr. Corneliu Calistru și Prof. univ. dr. Dumitru Goia). Pe data de 3 decembrie 2008 a susținut public Teza de Doctorat intitulată Sonata poem. Metamorfoze și creație propie, iar în data de 1 aprilie 2012 a absolvit studiile post-doctorale din cadrul proiectului POSDRU  Institut de Studii Muzicale Doctorale Avansate – MIDAS de la Universitatea Națională de Muzică din București. Din octombrie 2012 este conferențiar universitar la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii muzicale teoretice unde predă disciplinele Contrapunct și Compoziție.

MUSICOOLT: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani

Activitatea sa artistică se manifestă atât în plan interpretativ (pianist, dirijor), cât și în plan componistic. Fiind membru al Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, primește recunoașterea breslei în cel mai onorant mod, în anul 2019 fiindu-i acordat Premiul pentru lucrare vocal – instrumentală (Rondelurile Rozelor – 6 lied-uri pe versuri de Alexandru Macedonski). A fost ales director al Departamentului de Studii Muzicale Teoretice în perioada 2012 – 2020 și, începând cu luna aprilie a anului 2020, și-a început mandatul de Decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută