Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2021
Lifestyle

CHAT ROOM STORY

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CHAT ROOM STORY Share CHAT ROOM STORY


Fără să ne dăm seama, chat room-ul a ajuns o parte integrată în viața noastră cotidiană, fiind acum, pentru fiecare dintre noi, un lucru cât se poate de obișnuit și banal. Însă câți și-au pus vreodată întrebarea: de unde provine sau când a apărut de fapt primul chat room? Chiar dacă nu pare, pentru că tehnologia a avansat la un nivel atât de înalt, anul acesta se împlinesc 50 de ani de la folosirea primului chat room

CHAT ROOM STORY

Ei bine, primul astfel de sistem de chat a fost utilizat de guvernul american în anul 1971. Sistemul a fost denumit EMISARI, cunoscut și sub numele de ‚linia partidului’, fiind folosit în perioada Președintelui Nixon. A fost dezvoltat de Murray Turoff, un tânăr absolvent de doctorat de la Berkeley. Acesta a permis ca 10 oficii regionale să se conecteze în timp real într-un chat online și a fost folosit până în anul 1986. 

Primul sistem public de chat online, numit Talkomatic, a fost creat de Doug Brown și David R. Woolley în 1973 pe sistemul PLATO (primul sistem de învățare asistat de calculator cu utilizare pe scară largă) de la Universitatea din Illinois, astfel că oferea mai multe canale, fiecare dintre acestea putând găzdui până la cinci persoane; mesajele apăreau pe ecranele tuturor utilizatorilor caracter cu caracter pe măsură ce acestea erau tastate. 

Făcând o paralelă între aceste prime chat room-uri și cele de care avem parte astăzi, pare că totul s-a întâmplat într-o altă viață. Zilnic, oameni din întreaga lume folosesc chat room-uri, care au evoluat la platforme cât mai ușor de utilizat și de înțeles pentru toate vârstele. Totodată utilizările acestora s-au extins de la jocuri și conversații simple la aplicații și platforme utilizate în educație, afaceri, medicină, companii și servicii pentru clienți. Cu atât mai mult că astăzi întâlnirile față în față au fost tot mai limitate, chat room-urile au reprezentat cea mai utilă formă de comunicare în toate domeniile de activitate. 

CHAT ROOM STORY

Astăzi, aproape fiecare aplicație pe care o folosim are integrată o secțiune de chat în care fie putem purta o conversație cu o singură persoană, fie putem crea un grup în care să adăugăm câți membri ne dorim, sau există varianta aplicațiilor create fix în acest scop. De la chat room-uri private, unde conversăm cu prietenii și familia la chat-uri deschise, unde oamenii cu interese comune pot să dezbată orice subiect, fie el legat de gastronomie sau Pop culture, platforme și aplicații cu chat-uri destinate dating-ului sau chiar chat-uri unde poți scrie sub anonimat. Tot ceea ce ai nevoie este un device și o conexiune corespunzătoare la internet. Astfel că totul a devenit atât de simplu iar procesul de comunicare este la îndemână pentru noi toți, trecerea de la viața reală la cea mediată de ecrane fiind mult mai ușor de perceput și de acceptat.

Text de CARLA SIMINEA

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută