Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2021
Artă & Cultură / Performing arts Muzică Viața Orașului

„Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București Share „Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București


Vă așteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi, „Coppélia” de Léo Delibes și „La Traviata” de Giuseppe Verdi sunt propunerile noastre pentru patru seri printre coregrafii de poveste și acorduri muzicale.

„Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București

Joi, 24 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul aduce în fața publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiționale. Plamen Kartalov și scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reușit să recreeze pe scenă cadre de inspirație istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acțiunea operei lui Giuseppe Verdi. 

„Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă vineri, 25 iunie, și sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 18:30, spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Având premiera la 25 mai 1870 la Teatrul Imperial de Operă din Paris, ideea poveștii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist și libretist de Operă. Nuitter și Saint-Léon au scris povestea ca pe un basm încântător, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda și Franz, care devin fascinați de excentricul Coppelius și „fiica” sa, păpușa Coppélia. 

„Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București

Duminică, 27 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi. La puitrul dirijoral se va afla maestrul David Miller în calitate de invitat. Prima reprezentație a operei la București a avut loc în anul 1856, la câțiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneția. Marie Duplessis a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”. Giuseppe Verdi a folosit romanul drept sursă de inspirație pentru opera sa, „La Traviata”.

„Aida”, „Coppélia” și „La Traviata”, pe scena Operei Naționale București

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măștii este obligatorie, se va respecta distanțarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naționale București vaccinarea și testarea nu sunt obligatorii.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută