Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2021
Artă & Cultură Muzică Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie Share BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie


Recomandările Deliei Mitrache pentru săptămâna 21-27 iunie 2021, evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în București.

 

Jurnal de România.1989 – Teatrul Național București

Marți, 22 iunie, începând cu ora 20:00, la Teatrul Național București, avem ocazia să urmărim spectacolul Jurnal de România.1989.

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie

Jurnal de România.1989 este un spectacol în care performance-ul și tehnologia creează un melanj, luând apanajul unui spectacol de teatru multimedia documentar, căci momentele cărora li se dă viață pe scenă vor să se însumeze în jurnalul revoluției de la 1989. Cu întrebarea Cum ne raportăm la istorie? în minte, vom asista la o expunere subiectivă a felului în care actorii implicați în proiect au perceput tragicul eveniment, având acces la opinii nefiltrate, interviuri și imagini din arhiva proprie, povești ale unor oameni obișnuiți, reliefând elementele distinctive dintre istoria personală, așa cum s-a petrecut sub ochii protagoniștilor și istoria oficială, prezentată rigid prin prisma unor date evenimențiale, lipsită de urmele umane, emoțiile și sentimentele de teroare care au marcat o întreagă generație.

Scenariul și regia îi aparțin lui Carmen Lidia Vidu, iar distribuția spectacolului este una de excepție: Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale, Florentina Ţilea.

 

Familia Addams – Teatrul Excelsior

Miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior se joacă Familia Addams.

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie

Celebrul musical pus în scenă de Răzvan Mazilu a avut un succes răsunător, fiind nominalizat la trei categorii de premii în cadrul celei de-a 28-a ediții a Galei Premiilor UNITER. Lucian Ionescu a obținut Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Gomez Addams din musicalul Familia Addams.

 „Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark și funebru, ne învață cea mai importantă lecție,  aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului în fața morții. Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți!” – Răzvan Mazilu.

Creat de Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa, musicalul spune povestea faimoasei familii dintr-o perspectivă ludică, plină de umor. Alex Ștefănescu s-a ocupat de adaptarea cântecelor în limba română, iar Carmen Stanciu a tradus și adaptat libretul, adăugându-i un strop de efervescență.  

 

Coppélia – Opera Națională București

Vineri, 25 iunie, de la 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolului de balet Coppélia de Léo Delibes.

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie

 

Baletul Coppélia a fost prezentat pentru prima dată pe scenă în anul 1870 la Théâtre Impérial de l’Opéra. Spectacolul urmărește povestea unui inventator excentric, Dr. Coppelius și a lui obsesie pentru propria creație – o păpușă mecanică pe care încearcă să o aducă la viață. „Coppélia este un spectacol pus în scenă acum mai bine de 150 ani, cu multe momente amuzante și energice. Fiind un titlu vechi, m-a interesat recrearea lui pentru publicul de azi, fără să îi alterez, însă, farmecul si autenticitate determinate de secolul în care a fost creat. Nu am renunțat la binecunoscuta mise en scene și la secvența dansurilor folclorice de divertisment, însă le-am dinamizat printr-o succesiune mai rapidă a mișcărilor și a scenelor. Nu în ultimul rând, m-a preocupat claritatea mesajului, astfel încât acest balet să fie receptat atât de publicul adult, cât și de cel foarte tânăr. Mi-a plăcut să împrospătez firul narativ al minunatei povesti hoffmaniene prin dans și gest,dându-le eroilor naturalețea posturilor contemporane, integrate în atmosfera atât de frumos creată de Bogdana Pascal și Vladimir Turturică.” – Corina Dumitrescu, regizorul și coregraful spectacolului.

 

Kempes – Quantic Pub

Sâmbătă, 26 iunie, de la 20:30, la Quantic Pub, suntem invitați la un concert acustic marca Kempes. Ovidiu Ioncu, poreclit Kempes, fondatorul trupei, este una dintre cele mai iubite voci ale rockului românesc. A fost vocalist al formațiilor Cargo și Rezident EX. În 2013, după ce a părăsit trupa Rezident EX a anunțat înființarea formației heavy metal Kempes. Împreună cu instrumentiștii grupului Gothic a lansat albumul Regăsire, primul album semant Kempes, în anul 2015. Ovidiu Ioncu a început să cânte de la vârsta de 15 ani, dar asocierea cu trupa Cargo a contribuit cel mai mult la creșterea succesului vocalistului.

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 21 – 27 iunie

„Am fost 14 ani vocalistul trupei Cargo. Se poate spune că am crescut împreună: eu, odată cu ei și trupa, odată cu mine. Și acum, după 17 ani, încă întâlnesc oameni care cred ca sunt la Cargo…, anii ‘90-‘00 au fost foarte buni pentru muzică, se țineau festivaluri mari, pe stadioane, la Arene, era o perioadă bună pentru rock și eram fericit la concerte. Mă consider privilegiat, am simțit întotdeauna dragostea publicului!” – Kempes.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută