Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2021
Artă & Cultură / Performing arts Muzică

PERFORMING ARTS | SoNoRo Conac

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii PERFORMING ARTS | SoNoRo Conac Share PERFORMING ARTS | SoNoRo Conac


„Pe-un picior de plai, pe o gură de rai

Cea de-a IX-a ediție a turneului SoNoRo Conac se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021, când vor avea loc 10 concerte în câteva clădiri cu un istoric remarcabil. Prin existența acestui proiect, SoNoro și-a propus să revitalizeze cateva opere arhitecturale importante din România, dar și să aducă muzica de cameră în zone de o mare însemnătate culturală. Cum anul trecut a deschis seria concertelor în grădinile conacelor, pe domeniile palatelor și lângă zidurile bisericilor fortificate, dar și apetitul publicului pentru această îmbinare a armoniei muzicii cu cea a naturii, și în acest an sunt programate concerte în aer liber.

Intitulată ludic „Pe un picior de plai, pe o gură de rai, ediția de anul acesta invită publicul să descopere locuri fascinante din țara noastră, cum sunt sate tradiționale care găzduiesc mici palate, vechi case tradiționale românești care impresionează prin onestitate sau clădiri impunătoare din centrul marilor orașe. „Gura de rai” va fi, desigur, muzica interpretată de muzicieni de renume internațional: Cristiana Mihart (pian), Răzvan Popovici (violă), Kyril Zlotnikov (violoncel) și Alissa Margulis (vioară)

PERFORMING ARTS | SoNoRo Conac

Kyril Zlotnikov (violoncel)

„Marea muzică universală, frumusețea naturii și a arhitecturii tradiționale, alături de rafinamentul conacelor și palatelor de altădată, au la fiecare ediție SoNoRo Conac un efect surprinzător. Invităm publicul să ne însoțească și anul acesta pentru a descoperi împreună câteva dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră, dar și partituri mai puțin cunoscute, alese special pentru a întregi farmecul peisajului în care sunt interpretate.” – Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac.

PERFORMING ARTS | SoNoRo Conac

 Turneul se va deschide la București, în data de 5 iulie, la Templul Coral, construit în perioada 1864-1866 în stil arhitectural neomaur, fiind singura sinagogă din România care încă mai are un cor, în întreaga lume existând aproximativ 100 de temple corale. Călătoria va continua la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu (6 iulie), urmată de Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca (7 iulie) și de Castelul Bethlen-Haller (8 iulie). În data de 9 iulie este programat un concert în cadrul Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, SoNoRo susținând în acest mod strângerea de fonduri pentru reabilitarea Palatului devastat în urma incendiului din 2018. Următoarele concerte vor avea loc la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare (10 iulie), la Hanul Domnesc din Suceava (12 iulie), la Casa memorială „Vasile Alecsandri” din Mircești, în contextul Bicentenarului Vasile Alecsandri din acest an (13 iulie), și la Conacul Chrissoveloni din Ghidigeni (14 iulie).

  • Text de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută