Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

BIS Teatru pornește în turneu cu spectacolul ”Muzicanții din Bremen” spre căminele de vârstnici din tot județul

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii BIS Teatru pornește în turneu cu spectacolul ”Muzicanții din Bremen” spre căminele de vârstnici din tot județul Share BIS Teatru pornește în turneu cu spectacolul ”Muzicanții din Bremen” spre căminele de vârstnici din tot județul


Asociația Culturală BIS lansează un nou proiect special, dedicat, după mai bine de un an de suferințe amplificate de pandemia de coronavirus, persoanelor vârstnice care și duc viața în azilele din Sibiu. De la jumătatea lunii iulie, tinerii actori independenți duc spectacolul “Muzicanții din Bremen” în căminele de bătrâni din tot județul Sibiu, în cadrul proiectului “Povești pentru bunicii noștri”.

<<“Muzicanții din Bremen” s-au înnoit și vor porni în turneu spre căminele pentru persoane vârstnice. Vom începe în zona rurală și vom încheia în burgul sibian, la jumătatea lunii iulie. Povestea muzicanților care caută o casă a lor, în care să îmbătrânească liniștiți, feriți de cerințele “stăpânilor” va fi împărtășită cu cei care de mai bine de un an de zile au fost izolați și însingurați.Muzica originală compusă de Charlie Fălămaș va răsuna “pe toate scenele lumii”: De la Săliște și până pe strada Azilului din miezul vechiului burg sibian; de la Tălmaciu și până la Ighișu Vechi, departe de lumea dezlănțuită. Pruncii din zonele rurale se vor bucura alături de cei vârstnici de show-ul pus la cale de artiștii noștri>>, anunță BIS Teatru pe Facebook.

Anunțul revenirii pe scenă este însoțit de un nou afiș superb dedicat turneului, afiș este creat de Sabina Colceriu, o fetiță în vârstă de 12 ani din Canada, atașată de spectacolele BIS Teatru.

Proiectul “Povești pentru bunicii noștri” este cofinanțat de Administrața Fondului Cultural Național (Aria Intervenție Culturală), Primăria Municipiului Sibiu (Agenda Comunității și de Tineret) și Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu
Teatrul Gong.

“Muzicanții din Bremen” un scenariu original după povestea Fraților Grimm.
Performeri: Paul Bondane, Dumitru Stegărescu, Claudiu Fălămaș, Laura Luca, Andrada Novac.
Măști: Ioana Aida
Muzica originală: Charlie Fălămaș
Scenariul și așezarea în scenă: Bogdan Sărătean
Video/ sunet: Alexandru Radu, Flora Pop, Alin Praf
Artwork (afiș): Sabina Colceriu
Producător: Asociația BIS (BIS Teatru)

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută