Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2021
Muzică

„Coppélia”, transmis online de Opera Națională București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Coppélia”, transmis online de Opera Națională București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Share „Coppélia”, transmis online de Opera Națională București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului


Opera Națională București transmite online înregistrarea premierei spectacolului de balet „Coppélia” de Léo Delibes, marți, 1 iunie, începând cu ora 19:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. 

„Coppélia”, transmis online de Opera Națională București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Având premiera la 25 mai 1870 la Teatrul Imperial de Operă din Paris, ideea poveștii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist și libretist de Operă. Nuitter și Saint-Léon au scris povestea ca pe un basm încântător, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda și Franz, care devin fascinați de excentricul Coppelius și „fiica” sa, păpușa Coppélia. 

Atât compozitorul Delibes, cât și coregraful Saint-Léon erau mari pasionați de folclor, melodiile și dansurile naționale fiind nu numai proeminente, dar și autentice în compozițiile acestora. Ceardașul și mazurca din „Coppélia” au reprezentat punctul culminant al dansurilor populare din baletele romantice. Pentru că Saint-Léon tot călătorea între Sankt Petersburg și Paris, i-au trebuit trei ani să termine „Coppélia”. Comedia și finalul fericit, o nouă experiență în baletul romantic, a atras un public numeros în sălile de spectacole până în ziua de astăzi. 

Biletele se pot achiziționa de aici până vineri, 4 iunie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, iar biletele pot fi achiziționate până vineri, 4 iunie, ora 17:00.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.