Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/05/2021
Lifestyle / Arhitectură & Design

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI Share RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI


Publicul bucureștean are acces în culisele unor studiouri creative în perioada 5-14 iunie, în timpul Romanian Design Week, când poate vizita expoziții și participa la o serie de ateliere și activități ce explorează procese și tehnici creative din industria locală.

Nouă zile efervescente de festival trasează un circuit pe străzile și bulevardele Bucureștiului și invită oamenii să descopere case bijuterie, grădini ale orașului, ateliere de lucru și birouri, dar și proiectele pe care le desfășoară pentru comunitate.

Peste 50 de astfel de spații și evenimente fac parte din programul Design GO, dintre care câteva zeci de studiouri de design și arhitectură ori galerii sunt pregătite să își deschidă ușile și să ofere un context de networking unic și își prezinte proiecte, cercertări, colaborări și poveștile care le îmbracă.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

În cartierul Cotroceni, Casa Mai își deschide pentru o zi atelierele și birourile printr-un tur explicativ, ghidat de rezidentele casei. Vor exista, de asemenea, și un mic workshop de ceramică, un talk despre antreprenoriat creativ și un pop-up sale. Ceramistele Sandra Berghianu și Studio mud vor povesti despre ceramica lucrată la roata olarului, turnată în șticluri sau modelată, Atelier Tron va prezenta obiectele și procesele realizate, Stardust Architects împărtășesc din experiența proiectelor și expozițiilor la care au lucrat, iar AAarchitects pregătește o prezentare și discuție despre antreprenoriat creativ.

ALT.GRI creative workshop, Monumental

ALT.GRI creative workshop, Monumental

În spațiul lor din Str. Iacob Negruzzi 28, ALT.GRI Creative Workshop creează între 6-11 iunie expoziția de artă în tehnici mixte și proiecții video „Monumental” și prezintă lucrări realizate în tehnici diferite, acrilic pe placaj de lemn și artă digitală care studiază relația dintre geometrie și artă și subliniază efectul geometriei în peisajul urban.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

La aceeași adresă, un workshop de ceramică are loc la LUTFAIN. Andreea Chiser, persoana din spatele Lutfain, va preda tehnici de formare a obiectelor ceramice, prin ridicare la mână. În spațiu, unde toată activitatea e lăsată la vedere, orice eveniment devine în același timp și tur ghidat, galerie și open doors.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

Materiale și prototipuri din carantină” este o altă expoziție propusă de Co Laboratory, atelierul creativ multidisciplinar fondat de Patricia Erimescu și Alexandru Barbu în 2017. Expoziția include o serie de experimente aflate în diferite stadii, o colecție de materiale românești – lână, fibre, marmură de Ruschita, piatra vulcanică, lut – și trei produse de design, realizate in-house. Expoziția este una tactilă și va încuraja în special participarea persoanelor cu probleme de vedere.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

Super Serios propune experiența de a crea, dezvolta și juca un joc despre mediul urban, specific aplicat pe București, în cadrul ultimei ediții din proiectul Joc Deschis, care are loc în 5 iunie. Participanții pot testa jocul, pot propune idei și pot explora modul echipei de lucru în biroul din Știrbei Vodă.
Tot aici, o zi mai târziu, trei tinere birouri de arhitectură expozante la RDW Selection (Estudio ESSE, Studio Super Serios & Stardust Architects) vor explora modalități alternative în care să practice arhitectura în afara canalelor normative din industrie, concentrându-se pe metodele de proiectare non-standard, rolul cercetării și al social media și importanța colaborării, într-o discuție deschisă, sinceră, care examinează alte moduri de a face arhitectură.

La, cei curioși vor putea vedea, atinge și înțelege etapele și transformările prin care trece materialul ceramic pentru a deveni un obiect nou. Studioul își deschide porțile pe toată perioada Romanian Design Week celor care vor să descopere ce înseamnă un meșteșug vechi, adus în prezent prin proces și design de obiect și să învețe de ce, de la schiță până la obiectul final, ceramica înseamnă timp și durează pentru totdeauna.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

Studioul FABRICATE își propune să creeze un eveniment prin care va aduce, în premieră, artiști în atelier. Piesele realizate de Bianca Dumitrașcu, Cosmin Iluc și Daniel & Andrew vor fi transformate de echipa FABRICATE în vectori și cod pentru CNC. Întregul proces de creație va putea fi urmărit de către public, iar produsele rezultate vor fi în continuare expuse.  

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

HNK este o galerie al cărei acces se face în general prin rezervare. În 12 și 13 iunie, în cadrul RDW, invită publicul să cunoască o lume suprarealistă, plină de culoare, picturi, piese de mobilier și instalații de artă, create de artistul Hamid-Nikola Katrib, dar și să îi treacă pragul atelierului personal.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

Artistul timișorean 13m10j (Marius Jurca) prezintă “Stări fără cuvinte”, o serie de proiecte video realizate în jurul emoticoanelor animate – simbolurile abstracte care au avut un rol extrem de importantat în procesele noastre de comunicare în perioada de pandemie. Expoziția este găzduită de Pixelateria, un shared space dedicat oamenilor creativi pentru content creation.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

În același timp, Raluca Soare pregătește în showroom-ul ei întâlniri cu specialiști din mai multe domenii, precum machiaj, pictură, modă, restaurare de mobilă sau psihoterapie, într-o cercetare despre cromatica din diferite perspective.

RDW 2021: VIZITEAZĂ CULISELE STUDIOURILOR CREATIVE DIN BUCUREȘTI

O altă invitație la un workshop e lansată de Anca Dragu, owner al studioului Una ca Luna care oferă vizitatorilor o serie de obiecte de ceramică biscuitate, pe care aceștia le vor putea personaliza cu pigmenți specifici și le vor glazura.

Circuitul de evenimente satelit Design Go, parte din Romanian Design Week, cuprinde în total peste 50 de evenimente și 70 de spații în București.

Programul complet poate fi consultat aici.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.