Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 29/05/2021
Film

CLASSY FILM FESTIVAL – Acces gratuit la filme clasice și evenimente

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CLASSY FILM FESTIVAL – Acces gratuit la filme clasice și evenimente Share CLASSY FILM FESTIVAL – Acces gratuit la filme clasice și evenimente


Între 10-13 iunie 2021 are loc prima ediție Classy Film Festival, dedicat producțiilor clasice, cult și retro. Festivalul se desfășoară la Happy Cinema București, Happy Cinema Bacău și online, reunind o selecție de filme de neratat care au făcut istorie.

Timp de patru zile, bucură-te de filme semnate de mari regizori (Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Andrei Tarkovski, George Lucas) și de jocul unor mari actori (Audrey Hepburn, Gregory Peck, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon).

Sunset BLVD și Q&A Irina Margareta Nistor în deschidere

Filmul care va deschide festivalul este Sunset Blvd. (1950), urmat la București de o discuție cu criticul de film Irina Margareta Nistor despre starurile golden age ale Hollywood-ului. Discuții speciale vor fi organizate și după proiecțiile 2001: A Space Odyssey (1968) cu Adrian Șonka, astronom și Vertigo (1958) cu Ileana Bîrsan, critic de film.

Accesul la proiecțiile din cinema este gratuit, în baza unei rezervări, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 12 iunie 2021

Sâmbătă, 12 iunie, după proiecția filmului Solaris (1972), cei pasionați de universul tarkovskian sunt invitați la evenimentul cu tema „Solaris: meditație despre om”, susținut de Dana Barangea. În cadrul acestei întâlniri vor fi aprofundate temele fundamentale pe care filmul le anunță, în contextul mai larg al întregii opere cinematografice tarkovskiene.

CLASSY FILM FESTIVAL - Acces gratuit la filme clasice și evenimente

Duminică, 13 iunie 2021

Duminică, 13 iunie, cei cărora le-a plăcut filmul Unora le palce jazz-ul, pot călători pe ritmuri de jazz până în epoca de aur a Hollywood-ului. Într-un ritm dinamic și vesel, vei învăța, împreună cu Vanda Ștefănescu, mișcări simple și elemente de bază ale stilului de dans care a revoluționat cinematografia începând cu anii ’20.

CLASSY FILM FESTIVAL - Acces gratuit la filme clasice și evenimente

Acces gratuit

Accesul la evenimente este gratuit, dar este necesară o înregistrare în prealabil, detaliile se pot găsi pe site-ul festivalului.

Nerăbdători să participați, puteți intra deja în atmosfera classy, vizionând spotul festivalului aici:

Secțiune online

Festivalul se va desfășura și online între 10-13 iunie pe platforma de streaming Happy Cinema, unde vor putea fi vizionate gratuit cinci comedii clasice, My Man Godfrey (1936), His Girl Friday (1940), The Lady Eve (1941), To Be or Not to Be (1942), Big Deal on Madonna Street (1958).

CLASSY FILM FESTIVAL - Acces gratuit la filme clasice și evenimente

  • Evenimentul este organizat de Asociația Proiector, înființată din pasiunea pentru arte vizuale, teatru și educație alternativă, cu scopul de a îmbunătăți accesul la cultură, educație vizuală și cinematografică.
  • Sponsori : Happy Cinema, Ingram Micro România
  • Parteneri : Centrul Rus de Știință și Cultură, Ambasada Suediei la București
  • Parteneri media : Cinefilia, Cinemagia, Cinemap, DIN FILME, Eva.ro, Filme-Cărți, HotNews, Igloo, Iqads, Life.ro, Movienews.ro, Nine O’Clock, Observatorul Cultural, SMARK, The Institute, Zile și Nopți.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.