Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/05/2021
Zile si Nopti

COVER | Revin la viață multiplexurile Sibiului

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii COVER | Revin la viață multiplexurile Sibiului Share COVER | Revin la viață multiplexurile Sibiului


Nimic nu se compară cu senzația unică pe care o ai atunci când luminile se sting, iar tu ești gata să te pierzi într-o poveste captivantă, în fotoliul din sala de cinema. După o prea lungă pauză, porțile multiplexurilor din Sibiu s-au redeschis pentru toți cei care au așteptat cu nerăbdare să-și reia locul în fotoliul lor confortabil de cinema, cu o cutie de popcorn în mână și cu inima deschisă pentru a porni în noi aventuri de neuitat.

 

După o îndelungată pauză, de peste un an, întreaga industrie cinematografică se întoarce la viață. În ultimul weekend al lunii mai, cele două multiplexuri ale Sibiului – Cineplexx din incinta Shopping City Sibiu și CineGOLD din Promenada Sibiu – s-au redeschis pentru public. Cu încredere că obiceiul de a ieși la cinema va reveni rapid în topul preferințelor publicului sibian, cele două multiplexuri vor miza pe calitatea experienței cinematografice, dar și pe noutăți și surprize menite să atragă cinefilii. Toate măsurile de siguranță în vigoare sunt respectate ca la carte.

Cu toate că sibienii au așteptat ani la rând deschiderea de multiplexuri în orașul de pe Cibin, nu putem spune că au avut și timp să se bucure de ele: CineGOLD a fost inaugurat în luna noiembrie a anului 2019, iar Cineplexx în luna martie a anului 2020. Practic, CineGOLD a funcționat aproape cinci luni, în timp ce Cineplexx a fost inaugurat și atât, la câteva zile după, România a intrat în lockdown, iar de atunci până în prezent, soarta sălilor de cinema ne e deja binecunoscută.

Redeschiderea celor două multiplexuri sibiene în data de 28 mai 2021 nu e deloc întâmplătoare. Un fapt mai puțin cunoscut e că în acest an, în data de 27 mai, se marchează 125 de ani de la prima proiecție cinematografică pe plaiuri mioritice. Dacă vă puteți imagina câtă nerăbdare și curiozitate au stârnit această nouă inovație în acele vremuri, atunci puteți înțelege cât de mare e bucuria regăsirii cu acest vechi prieten în sala de cinema, după o lungă pauză. Sigur, față de anul 1896 în 2021 avem la îndemână numeroase platforme de streaming video, însă nimic nu se compară cu emoția faptului că trăiești alături de alți oameni, cunoscuți sau nu, aceeași experiență, cea a filmului.

COVER | Revin la viață multiplexurile Sibiului

Ambele multiplexuri vor aduce pe marile ecrane o serie de filme, dintre care multe premiere, cu care publicul cinefil se va putea delecta în deplină siguranță. La Cineplexx au fost anunțate titluri precum ”No Man’s Land” – câștigătorul premiilor Oscar 2021 pentru cel mai bun film, cea mai bună actriță în rol principal și cel mai bun regizor, ”Tom și Jerry” – un film care vă invită să aniversați cei 80 de ani de la prima apariție a celor mai îndrăgite două personaje animate, ”Cruella” – cu Emma Stone în rolul faimosului personaj negativ din ”101 Dalmațieni”, ”Fast & Furious 9” – fanii seriei au șansa în sfârșit să-și reîntâlnească eroii preferați după ce premiera filmului a fost amânată luni bune din cauza pandemiei, ”O schemă de milioane” – o comedie savuroasă despre doi producători de film și un actor care îi aduce laolaltă pe De Niro, Tommy Lee Jones și Morgan Freeman, sau un nou capitol terifiant din seria ”Conjuring”, care-i va șoca chiar și pe cei mai neînfricați cinefili.

COVER | Revin la viață multiplexurile Sibiului

Și la CineGOLD sibienii cinefili sunt așteptați să-și ia porția de cinema cu filme unul și unul: ”Poate mai trăiesc și azi” – un film românesc de dragoste care spune povestea Clarei și a lui Vlad, doi tineri aflați într-o relație cu probleme de sincronizare, ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” – a câștigat Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Berlinale 2021, ”Încă un rând” – o comedie cu aburi de alcool care a primit premiul pentru cel mai bun film străin la OSCAR 2021, dar și animații precum ”Suflet” și ”Peter Iepurașul: fugit de acasă”. O surpriză cu adevărat inedită e colaborarea cu Teatrul Național ”Radu Stanca”. Începând cu 8 iunie, în fiecare zi de marți de la ora 19:00, vor fi proiectate producții ale Scenei Digitale: 8 iunie: ”Cea mai frumoasă zi”, regia Ofelia Popii, 15 iunie: ”Femei”, concept semnat de Raluca Iani, 22 iunie: ”Mici crime conjugale”, regia Mariana Cămărășan și Amalia Florina Iorgoiu și 29 iunie: ”Orb de mină” – regia Bogdan Sărătean.

COVER | Revin la viață multiplexurile Sibiului

Poate că mulți nici nu-și mai amintesc cum e să vezi un film bun, pe un ecran enorm și cu o pungă de popcorn în brațe, însă acum aveți ocazia să vă reamintiți. Într-o primă etapă sălile de cinema vor funcționa la o capacitate de 50%, iar dacă totul merge bine, cinematografele vor mări capacitatea la 70% din totalul locurilor.

 

Autor RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută