Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/05/2021
Zile si Nopti

Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, marcată la Sibiu prin muzică la Forumul German

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, marcată la Sibiu prin muzică la Forumul German Share Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, marcată la Sibiu prin muzică la Forumul German


Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu găzduiește duminică, 30 mai, de la ora 17, evenimentul „Egaleco”, un concert dedicat Zilei egalității de șanse între femei și bărbați în România.

„Egaleco” încheie Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends” din 2020-2021. Programul evenimentului cuprinde doua trio-uri pentru flaut, violoncel și pian de compozitorul german Carl Maria von Weber și contemporana sa, compozitoarea franceză Louise Farrenc.

Evenimentul face parte din seria „Odae cum harmoniis”, un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice. Programul concertului va cuprinde: Trio pentru flaut, violoncel și pian în sol minor op. 63 de Carl Maria von Weber;Trio pentru flaut, violoncel și pian op. 45 de Louise Farrenc.

 Accesul publicului la concert se face în baza unei rezervări trimise pe adresa pr@florescu-fernandez.com, iar intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

Filip Ignác Csaba este fondatorul și conducătorul muzical al Formaţiei de Muzică Veche Codex, formație cu care a participat la numeroase festivaluri în țară (Festivalul Enescu din București ediția 2015, Festivalul Muzicii de Cameră în Brașov, Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc etc.) şi peste hotare (Ungaria, Franța, Italia și Spania). Ca solist a colaborat cu Orchestrele Filarmonice din Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov şi Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române din Bucureşti.

Este specialist în muzica veche din Transilvania, studiază manuscrisele transilvănene needitate până în prezent. Cercetează stilistică interpretativă a renașterii și barocului muzical și este autorul mai multor articole științifice şi cărţi de specialitate. A realizat numeroase imprimări CD, TV şi Radio. Este preşedintele Asociaţiei Culturale Georgius și fondatorul și coordonatorul artistic al Orchestrei de Cameră Georgius din Sfântu Gheorghe.

În prezent este profesor universitar, director de departament și conducător de doctorat la Facultatea de Muzică, Universitatea Transilvania din Brașov. Începând cu 2008 este director artistic al Festivalului de Muzică Veche și al Universității de Vară de Muzică Veche din Miercurea-Ciuc, fondatorul și coordonatorul Orchestrei Baroce a Festivalului.

 

Pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev excelează în domeniul muzicii de cameră și ca soliști concertiști, cu o experiență formată de-a lungul anilor, în care au creat proiecte diverse, de la concerte de muzică de cameră și premierea de creații contemporane, până la colaborări ample cu alți artiști de renume din domeniul muzicii clasice și proiecte interdisciplinare create în colaborare cu companii de balet și de teatru. În viața lor artistică, au participat la festivaluri internaționale precum Festival Philippe Herreweghe (Belgia), Festival Steinway (Belgia), Festival Fontainebleau (Franța), Festival de Wallonie (Belgia), Festival van Vlaanderen (Belgia), XXV Festival de Muzică Contemporană de la Havana (Cuba), Festival „Siglo XXI” (Mexic), Festival Internațional de Teatru din Wuzhen (China). Din 2015 sunt membri ai Filarmonicii de Stat Sibiu.

Stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic, pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev au inițiat încă din anul 2015 un proiect independent, cu concerte „full house” în fiecare lună. Stagiunea Camerală „Florescu – Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici, violonista Kristie Su ș.a.m.d. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.