Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2021
Zile si Nopti

Programul ”Anii Drumeției” a fost lansat oficial: ”Suntem privilegiați de cadrul natural pe care îl avem în Sibiu”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Programul ”Anii Drumeției” a fost lansat oficial: ”Suntem privilegiați de cadrul natural pe care îl avem în Sibiu” Share Programul ”Anii Drumeției” a fost lansat oficial: ”Suntem privilegiați de cadrul natural pe care îl avem în Sibiu”


Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a declarat marți, la lansarea oficială a programului ”Anii Drumeției”- proiect de promovare a ecoturismului în județul Sibiu, că își dorește pentru viitorii anii structurarea unui cadru care să reglementeze practicarea drumețiilor în siguranță și comportament ”cu respect” față de natură din partea celor care ale să își petreacă timpul în aer liber.

”Proiectul ne-a dat oportunitatea să folosim mai mult potențialul pe care județul Sibiu îl are ca și destinație de drumeție, potențial dat de cadrul natural pe care suntem privilegiași că îl avem în Sibiu. Astfel, am decis că în următorii doi ani, pentru început, să alocăm fonduri pentru a reface infrastructura de drumeție existentă, să identificăm noi trasee, să le promovăm în cadrul unei platforme comune de referință pentru ecoturismul din județ și să cream un cadru care să permită protejarea naturii. Cei care practică turismul de drumeție își doresc să practice turismul în condiții de siguranță, dar, în același timp, ne dorim care cei care ajung în natură să se comporte cu respect față de ea. Și aceste lucruri se pot întâmpla doar dacă există reglementări care să susțină aceste deziderate pe care noi ni le propunem”, a declarat Daniela Cîmpean, în conferința de presă susținută cu ocazia lansării programului.

Scopul programului, gândit pentru perioada 2021-2022, este de promovare a județului Sibiu ca destinație atractivă pentru ecoturism și regenerarea infrastructurii de drumeție.

În cursul anului 2021, în cadrul programului se va lansa o aplicație specială în care se vor regăsi informații despre traseele turistice, oportunitățile de cazare și recomandări pentru persoanele interesate să descopere județul Sibiu în timpul drumețiilor.

Potrivit inițiatorilor proiectului, județul Sibiu deține peste 650 km de trasee omologate: 21de trasee în Munții Cindrel, 26 în Munții Făgăraș și 8 în Munții Lotrului. În Sibiu se regăsesc 16 situri Natura 2000 care acoperă aproximativ 50% din suprafața sa totală a județului.

Într-o primă etapă, proiectul „Anii Drumeției” va beneficia de 1,5 milioane lei de la bugetul CJ Sibiu și va fi implementat de Asociația Județeană de Turism (AJTS), printr-un ”grup independent de specialiști” coordonat de Sergiu Oltean.

La finalul conferinței de presă, echipa de coordonare a proiectului și invitații au făcut un traseu demonstrativ cu bicicletele pe dealurile Răsinariului și Cisnădioarei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.