Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2021
Muzică Viața Orașului

„Evgheni Oneghin” în regia lui Ion Caramitru, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Evgheni Oneghin” în regia lui Ion Caramitru, în această săptămână pe scena Operei Naționale București Share „Evgheni Oneghin” în regia lui Ion Caramitru, în această săptămână pe scena Operei Naționale București


Citește și:

Vă așteptăm în această săptămână în Sala Mare de spectacole cu o poveste de dragoste cu origini rusești, despre pasiune și orgolii, reprezentația operei „Evgheni Oneghinde Piotr Ilici Ceaikovski va avea loc joi, 27 mai, începând cu ora 18:30. Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, decorurileau fost realizate de către Maria Miu, costumele sunt creația Vioricăi Petrovici, iar lighting design-ul a fost realizat de către Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, maestru de cor Daniel Jinga. Cu participarea Corului și a Orchestrei Operei Naționale București.

„Evgheni Oneghin” în regia lui Ion Caramitru, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate și nu depășesc o durată de 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare.

Opera „Evgheni Oneghin” a fost reprezentată pentru prima oară la data de 17 martie 1879 de către studenții Conservatorului din Moscova, sub conducerea muzicală a lui Nicolai Rubinstein. Ceaikovski se temuse de lipsa efectelor scenice, deoarece opera fusese concepută ca o „dramă lirică intimă, dar puternică”, după cum el însuși a caracterizat-o.

După doi ani de la prima reprezentație, opera a intrat în repertoriul Teatrului Mare din Moscova, la data de 11 iunie 1881, devenind în curând una dintre lucrările preferate ale publicului. De atunci, popularitatea acesteia a crescut continuu, devenind, în timp, parte a patrimoniului muzical universal. Minunatele arii ale Lenski, Oneghin și aria Tatianei sunt cunoscute de iubitorii de muzică din lumea întreagă.

„Evgheni Oneghin” a fost reprezentată pentru prima dată în România în stagiunea 1937 – 1938, pe scena Operei Române (fosta denumire a Operei Naționale București), sub bagheta dirijorului Egizio Massini și în regia lui Sigismund Zaleski.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate și nu depășesc o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măștii este obligatorie, se va respecta distanțarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naționale București vaccinarea nu este obligatorie.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.