Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2021
Zile si Nopti

Bilanțul Triadei MTB Avrig: Trei zile de concursuri, 150 de kilometri de trasee de mountain bike și 650 de concurenți

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Bilanțul Triadei MTB Avrig: Trei zile de concursuri, 150 de kilometri de trasee de mountain bike și 650 de concurenți Share Bilanțul Triadei MTB Avrig: Trei zile de concursuri, 150 de kilometri de trasee de mountain bike și 650 de concurenți


Trei zile de concursuri, 150 de kilometri de trasee de mountain bike și 650 de concurenți aliniați la Start. Acesta este, pe scurt, bilanțul Triadei MTB Avrig, care a revenit în forță anul acesta, sincronizându-se aproape perfect cu relaxarea măsurilor de protecție anti – COVID.

Este a doua ediție în care, concurenții mai bine pregătiți, s-au întrecut 3 zile consecutiv. Competiția pe etape a fost câștigată anul acesta de francezul Pierre Geoffroy Plantet, de la CSU Scott ProCycling.

Competiția de E-MTB, un segment destul de nou pe scena competițională de profil, a stârnit un interes neașteptat, 36 de concurenți fiind înscriși la această categorie. Deși bicicletele sunt asistate electric, participanții au pedalat pe trasee lungi și epuizante. Pentru a valorifica la maximum potențialul acestor trasee, ne gândim să organizăm, în următorii ani, o competiție dedicată exclusiv bicicletelor electrice.

Concursurile pentru copii au adunat la această ediție un număr impresionant de participanți. Aproape 180 de copii între 4 și 14 ani au luat startul, la cele 10 categorii din cadrul competiției. Traseul de tip XCO a fost amenajat în grădina Palatului Brukenthal și în zona centrală a orașului, fiind unul suficient de provocator pentru cei mici, mai ales datorită elementelor artificiale adăugate.

Duminică, au avut loc concursurile de o zi – de 30 km, 45 km și 70 km,  plus un concurs de 20 km, la Categoria Family, rezervată copiilor însoțiți de câte un adult.

“A 7-a ediție a Triadei MTB Avrig a atras un număr record de participanți, cel mai probabil și ca urmare a perioadei lungi de inactivitate și restricții. Am avut concurenți motivați, vreme excelentă, trasee grele dar frumoase și rezultate pe măsura efortului depus. Toată lumea a respectat regulile de protecție sanitară și nu am avut incidente deosebite în cadrul competiției. Aventura pe două roti continuă! Ne vedem pe 7 – 8 august, pentru actul 2 din Triada MTB 2021 la Păltiniș! “

Rezultatele complete, pe etape și categorii,  pot fi vizualizate pe https://triadamtb.ro/avizier/.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.