Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2021
Zile si Nopti

Muzeul Astra a semnat un parteneriat pentru Delta Dunării: ”Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Muzeul Astra a semnat un parteneriat pentru Delta Dunării: ”Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume” Share Muzeul Astra a semnat un parteneriat pentru Delta Dunării: ”Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume”


Muzeul Astra împreună cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării au dezvoltat un parteneriat care are ca scop identificarea și inventarierea variantelor de dezvoltare sustenabilă a localităților din Delta Dunării.

Potrivit managerilor celor două instituții, toate aceste demersuri constructive vor deveni motoare de dezvoltare locală și astfel zona va crește în vizibilitate în rândul turiștilor de pretutindeni. Unul dintre punctele colaborării se referă la promovarea și păstrarea unicității comunităților din Delta Dunării din punct de vedere arhitectural, al tradițiilor și al gastronomiei locale.

“Ne implicăm în dezvoltarea culturii și a turismului românesc, de la munte până la mare, din Munții Apuseni până-n Delta Dunării! Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume, prin acest angajament vom identifica resursele culturale locale, dar și de patrimoniu din satele rămase în Delta Dunării. Prin redescoperirea valorilor locale, acest demers va contribui și la conștientizarea locuitorilor din Deltă de importanța prezervării și valorificării peisajului cultural, respectiv habitat, tradiții și gastronomie locală, precum și de punerea acestora în valoare, printr-un turism cultural de calitate”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra din Sibiu

“Am inițiat acest parteneriat cu Complexul Național Muzeal Astra Sibiu pentru a promova și păstra unicitatea comunităților din Delta Dunării din punct de vedere architectural, al tradițiilor și al gastronomiei locale. Patrimoniul natural și cultural din Delta Dunării trebuie dezvoltat într-o formă sustenabilă, iar reprezentanții Complexului Muzeal Astra au o experiență și o expertiză consistentă în cercetarea, elaborarea și dezvoltarea proiectelor culturale în satele românești”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută