Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 22/05/2021
Film

KineDok prezintă „Distanța dintre mine și mine” proiecție online și discuție cu regizoarea filmului Mona Nicoară.

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii KineDok prezintă „Distanța dintre mine și mine” proiecție online și discuție cu regizoarea filmului Mona Nicoară. Share KineDok prezintă „Distanța dintre mine și mine” proiecție online și discuție cu regizoarea filmului Mona Nicoară.


Continuă seria de proiecții internaționale online cu filmul Distanța dintre mine și mine (2019 | România | 89 de minute | Mona Nicoară, Dana Bunescu). Acesta va fi difuzat pe 23 mai, la ora 20:00, pe pagina de Facebook KineDok Romania, urmată pe 24 mai, de la ora 20:00, de o discuție cu regizoarea filmului Mona Nicoară moderată de Monica Stan.

Distanța dintre mine și mine 

Distanța dintre mine și mine este un film despre credințe, artă și putere și arată spectatorului discordanța dintre memoria personală și arhiva oficială. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru nou-instalatul regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, sfârșind într-un exil nedorit la New York în 1985. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt dezvăluite astfel dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul, dar și viitorul nostru.

Proiecția filmului și discuția cu regizoarea vor fi transmise simultan în țările partenere programului KineDok ( Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria, Polonia, Bulgaria și România). Subtitrarea filmului va fi în limba engleză, iar discuția se va desfășura tot în limba engleză.

Kinedoc

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme și să pparticiplela discuții cu invitați care au legătură cu tema filmelor, încurajând astfel dialogul social și dezvoltarea unui public activ.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.