Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

În premieră la Sala Atelier, Incognito de Nick Payne

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii În premieră la Sala Atelier, Incognito de Nick Payne Share În premieră la Sala Atelier, Incognito de Nick Payne


Noua premieră de la Sala Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București, Incognito de Nick Payne, este o  înlănțuire dinamică a unor povești despre nenumăratele fațete ale comportamentului, gândurilor și experiențelor ce alcătuiesc natura umană.

Un spectacol emoționant despre puterea științei, misterele inteligenței și cunoașterii,  în care se vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein. O piesă despre neuroștiință, memorie și dragoste, scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi, Nick Payne. Pasionat în egală măsură de știință, presa l-a supranumit pe dramaturg „Mr. Science”.

În premieră la Sala Atelier, Incognito de Nick Payne

După succesul internațional cu piesa „Constellations”, al cărei personaj principal era mecanica cuantică,  „Incognito” ne propune un personaj central din categoria celor foarte capricioși și imprevizibili, creierul uman.

Incognito prezintă trei povești, două dintre ele inspirate din fapte reale. Prima vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein, a doua prezintă cazul unui pianist care, în urma unei operații experimentale pe creier, își pierde memoria de scurtă durată; a treia, ficțională, o are în centru pe Martha, neuropsiholog, care încearcă să se cunoască pe sine însăși în timp ce sondează mintea pacienților săi.  

Sub conducerea regizoarei Zsuzsánna Kovács și în scenografia Corinei Boboc,  actorii Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Giorgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri, trecând cu inteligență de la un personaj la altul, într-o călătorie imaginară prin labirintul creierului uman. Fiindcă, așa cum spunea Einstein, „imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea e limitată”. 

Sâmbătă, 29 mai 2021, ora  20.00, este programată premiera spectacolului Incognito – un proiect ce face parte din Programul „Uși deschise pentru toți”.  

Pentru un număr limitat de locuri, respectând regulile impuse de pandemie, biletele au fost puse în vânzare, la Casa de bilete și online. Vă așteptăm cu bucurie la teatru!

  • Incognito de Nick Payne, Traducerea: Aylin Cadîr
  • În distribuție: Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea, Lari Giorgescu. Regia: Zsuzsánna Kovács, Scenografia: Corina Boboc. Muzica și sound design: Călin Țopa. Durata: 1 h 50 min (fără pauză).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.