Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/05/2021
Zile si Nopti

Care e prețul pe care ai fi dispus să-l plătești pentru a opri abuzul? – un nou documentarde neratat la Cinemateca Astra Film

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Care e prețul pe care ai fi dispus să-l plătești pentru a opri abuzul? – un nou documentarde neratat la Cinemateca Astra Film Share Care e prețul pe care ai fi dispus să-l plătești pentru a opri abuzul? – un nou documentarde neratat la Cinemateca Astra Film


10.06, ora 19, Cinemateca Astra Film

Sunless Shadows/ De la abuz la crimă

 Mehrdad Oskouei • Iran, Norvegia • 2019 • 74’

  

Sinopsis:

Filmat într-un centru de detenție juvenilă din Iran, filmul urmărește cinci tinere care și-au omorât tații sau cumnații abuzivi.

Ce anume poate determina un copil de 15 ani să își ucidă tatăl? Mărturiile tinerelor fete sunt cutremurătoare și ne arată o realitate prea puțin mediatizată: ele trăiesc într-o societate patriarhală despotică, lipsite drepturi sau de protecție din partea societății.  

Paradoxal, devine evident că, în afară de a fi o închisoare, acest mediu închis, exclusiv feminin, este și un adăpost împotriva unei societăți agresive dominate de bărbați.

Trailer >>>> https://bit.ly/3ynpFbw

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.