Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/05/2021
Zile si Nopti

29 de persoane înscrise până acum la Bătălia Cărților, organizat de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii 29 de persoane înscrise până acum la Bătălia Cărților, organizat de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu Share 29 de persoane înscrise până acum la Bătălia Cărților, organizat de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu


29 de persoane s-au înscris până în prezent la Bătălia Cărților ediția 2021. Concursul naţional de lectură este în plină desfășurare pe trei categorii de vârstă, copii între 11 și 13 ani, adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și adulți.

Participanţii la acest concurs trebuie să lectureze cărțile din listele recomandate până la sfârşitul lunii noiembrie şi să predea fişele de lectură completate, odată cu predarea cărţii lecturate. Fişele de lectură vor fi evaluate de către un juriu format din profesorii Dana Aparaschiței și Adela Boieșan de la Clubul de Carte „Cafeneaua Literară” și Cristina Pustai.

Etapa finală va avea loc în luna decembrie şi va cuprinde dezbaterea “Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, urmată de jurizare şi festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii finaliştilor concursului, și de asemenea se vor mai acorda alte premii care să stimuleze participanții în încurajarea lecturii: „Cea mai bună fişă de lectură”, „Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată”, „Premiu pentru înțelegerea textului” „Cititorul anului”, „Cele mai pertinente răspunsuri”şi „Cartea anului”.

Finaliștii concursului vor putea participa la faza națională a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărților”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.