Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2021
Artă & Cultură Muzică

S-au anunțat câștigătorii burselor Classix in Art

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii S-au anunțat câștigătorii burselor Classix in Art Share S-au anunțat câștigătorii burselor Classix in Art


Asociația Industrii Creative, organizator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2021, Kaufland România, anunță finaliștii burselor de creație artistică Classix In Art în domeniile: muzică, arte vizuale și coregrafie.

S-au anunțat câștigătorii burselor Classix in Art

CIA, Ancuța Macovei, coregrafie

Bursele de creație acordate în urma apelului au o valoare totală de 3000 EUR, câte 1000 EUR pentru fiecare domeniu, iar cei trei câștigători sunt: Emanuel Chiriac (arte vizuale), Ancuța Macovei (coregrafie) și Cristina Beteringhe (muzică). La finalul celor trei luni de rezidență creativă, artiștii selectați vor prezenta câte un proiect relevant pentru sfera lor de interes și a practicii lor artistice.

S-au anunțat câștigătorii burselor Classix in Art

CIA, Emanuel Chiriac, arte vizuale

“Simt că sunt un dansator norocos, care a avut ocazia să performeze în multe colțuri ale lumii, în producții consacrate, cu companii renumite și împreună cu oameni extrem de valoroși. Cred cu tărie că oamenii pot avea o viață mai bună, mai frumoasă, asistând, dar, mai ales, implicându-se în proiecte în care artele fuzionează, unde pot descoperi lucruri extraordinare sau se pot descoperi chiar pe ei înșiși. Vreau să împărtășesc această minunată experiență unui număr cât mai mare de oameni, indiferent de nivelul de cultură, educația sau nivelul de confort de care se bucură ”, menționează Ancuța Macovei.

S-au anunțat câștigătorii burselor Classix in Art

CIA, Cristina Beteringhe, muzică

Apelul Classix In Art a vizat tineri artiști, afectați de pandemie, liber profesioniști, artiști independenți, studenți, persoane fără un venit stabil și rezidenți în România, iar demersul a vizat o formă de suport și încurajare a practicii artistice în urma anului de pandemie resimțit profund la nivelul acestei industrii.

Lucrările câștigătorilor burselor vor fi promovate în mediul online pe paginile festivalului și ale organizatorilor săi, iar dacă situația o va permite, în cadrul unor evenimente cu prezență fizică organizate de Asociația Industrii Creative.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.